Header Ads

Ο Ρεπουμπλικανός Αντι Χάρις επιχείρησε να μπει με όπλο στη Βουλή

Ο Ρεπουμπλικανός Αντι Χάρις.

 

Τα νέα μέτρα ασφαλείας έξω από την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, εμπόδισαν έναν βουλευτή των Ρεπουμπλικάνων να μπεί με όπλο στην αίθουσα στις 21 Ιανουαρίου.

Ο Αντι Χάρις, ο οποίος είχε κατ΄επανάληψη διαμαρτυρηθεί για τους ανιχνευτές που έχουν εγκατασταθεί έξω από την Βουλή, μετά την εισβολή του όχλου στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, ενεργοποίησε τα μηχανήματα κατά την είσοδό του. Κι όταν ελέγχθηκε από έναν αστυνομικό, βρέθηκε να κατέχει ένα όπλο, κρυμμένο κάτω από το παλτό του. 

Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να του επιτρέψουν την είσοδο και ο αστυνομικός έκανε νόημα στους συναδέλφους του δείχνοντας το δικό του όπλο.

Η HuffPost ήταν παρούσα στο γεγονός και στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι ο Χάρις οπλοφορούσε. 

Η HuffPost είδε τον Χάρις να προσπαθεί να δώσει το όπλο του σε άλλον βουλευτή, ώστε να μπορέσει να μπει στην αίθουσα, αλλά ο Ρεπουμπλικανός Τζον Κάτκο, του είπε ότι δεν είχε άδεια οπλοφορίας και αρνήθηκε να κρατήσει το όπλο του.

Η HuffPost άκουσε τον Χάρις να διαμαρτύρεται σε συναδέλφους του ότι δεν του θύμισαν την ύπαρξη των ανιχνευτών έξω από την Βουλή.

Ο Χάρις έφυγε και επέστρεψε μετά από δέκα λεπτά. Αφησε το κινητό και τα κλειδιά του στην άκρη κι αυτή την φορά τα μηχανήματα δεν ενεργοποιήθηκαν. Ετσι του επετράπη η είσοδος στην αίθουσα της ολομέλειας και μπόρεσε να ψηφίσει επί της τοποθέτησης του Στρατηγού ε.α. Λόιντ Ωστιν, στην θέση του υπουργού Αμυνας των ΗΠΑ. 

Τα μέτρα ασφαλείας στο Κογκρέσο ενισχύθηκαν μετά την εισβολή του όχλου των υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου, την ώρα που η Βουλή και η Γερουσία επικύρωναν την εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν. Ακόμα και μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου, δύο μεγάλοι φράχτες παραμένουν στη περίμετρο του Καπιτωλίου, όπως και οι άνδρες της Εθνοφρουράς.

Κατά την διάρκεια ένος μπρίφινγκ ασφαλείας των Δημοκρατικών την περασμένη εβδομάδα, κάποιοι βουλευτές υποστήριξαν την ανάγκη για ανιχνευτές μετάλλων στη Βουλή. Η Ρεπουμπλικανοί Λορίν Μπόμπερτ είχε δηλώσει ότι θα οπλοφορούσε στην Ουάσιγκτον, παρά το γεγονός ότι η πολιτεία δεν το επιτρέπει και ο επίσης Ρεπουμπλικανός Μάντισον Κόθορν είχε αποκαλύψει ότι ήταν οπλισμένος όταν ο όχλος εισέβαλε στο Καπιτώλιο.

Οταν οι βουλευτές επέστρεψαν στη Βουλή στις 12 Ιανουαρίου, για πρώτη φορά μετά την επίθεση, βρήκαν τους ανιχνευτές έξω από την αίθουσα. Οι περισσότεροι πέρασαν κανονικά από τον έλεγχο αλλά κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι παρέκαμψαν τους ανιχνευτές ή αρνήθηκαν να ελεγχθούν περαιτέρω όταν τα μηχανήματα ενεργοποιήθηκαν. Ο Χάρις ήταν ανάμεσά τους.

Κατόπιν αυτού, η Αστυνομία του Καπιτωλίου τοποθέτησε γραφεία και βελούδινα σχοινιά γύρω από τα μηχανήματα, για να μην μπορούν οι βουλευτές να τα παρακάμπτουν. Η δε Πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, δήλωσε ότι όσοι τα παρακάμπτουν θα πληρώνουν πρόστιμο 5.000 δολαρίων την πρώτη φορά και διπλάσιο την δεύτερη.

Τα πρόστιμα αυτά δεν έχουν ακόμα τεθεί σε εφαρμογή, διότι η Βουλή δεν έχει ψηφίσει την σχετική απόφαση και ορισμένοι βουλευτές αρνούνται να υπακούσουν.

Οι βουλευτές μπορούν να οπλοφορούν στους χώρους του Καπιτωλίου, αλλά όχι στην αίθουσα της Βουλής. Τα δε όπλα τους δεν πρέπει να είναι γεμάτα. Οι σφαίρες πρέπει να μεταφέρονται ξεχωριστά.

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.