Header Ads

Πτολεμαΐδα: Στελεχώνεται με νέους  γιατρούς το Ογκολογικό τμήμα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου

Πτολεμαΐδα: Στελεχώνεται με νέους  γιατρούς το Ογκολογικό τμήμα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου

Βαθιά ανάσα παίρνουν οι ογκολογικοί ασθενείς της Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνο, αφού το Ογκολογικό τμήμα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, πρόκειται    να στελεχωθεί με τρείς μόνιμους γιατρούς,  και καλώς εχόντων των πραγμάτων, στα τέλη του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους,  θα λειτουργεί υποδειγματικά. Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σταύρος Παπασωτηρίου, μετά την πρόσφατη απόφαση του Δ Σ, σχετικά με την τροποποίηση του Οργανισμού, αυξάνοντας τις δύο προβλεπόμενες θέσεις σε τρείς ,ενώ , ήδη βγήκε η προκήρυξη για τον δεύτερο γιατρό και εγκρίθηκε (η προκήρυξη)  για τον τρίτο γιατρό- Ογκολόγο που αναμένεται   μέχρι τα μέσα της ερχόμενης Άνοιξης.

Το πολύπαθο αυτό τμήμα του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, υποστηρίζει επί χρόνια,  μία μόνο γιατρός – Επιμελήτρια Β’ – η οποία, μαζί με το Νοσηλευτικό προσωπικό, υπερβάλλει εαυτόν για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των Ασθενών της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τον κ. Παπασωτηρίου, «υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις από ενδιαφερόμενους γιατρούς για να πλαισιώσουν το συγκεκριμένο τμήμα, ενώ, η πλήρης  εξέλιξη του  θα δώσει  τη δυνατότητα και εφημεριών,  συνεπώς  θα εξυπηρετεί σε 24ωρη βάση τους Ογκολογικούς Ασθενείς».

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας, επιχείρησε έναν μίνι- απολογισμό της θητείας του, σημειώνοντας  ενδεικτικά ότι το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών από την αρχή της πανδημίας του covid-19 μέχρι και σήμερα υποδέχθηκε περισσότερα από 2.300 ύποπτα και θετικά περιστατικά και παρείχε νοσηλεία σε 440 και πλέον ασθενείς στην κλινική covid-19 με την φροντίδα και επίβλεψη των γιατρών Παθολόγων.

Ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε από τους 383 στους 423, προσλήφθηκαν 13 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, εκ των οποίων οι 8 μόνιμοι,  το Νοσηλευτικό προσωπικό ενισχύθηκε  με 30 νέους εργαζόμενους, και 12 εντάχθηκαν στο λοιπό, βοηθητικό, προσωπικό. Τέλος  η Καρδιολογική κλινική, μετά  τη χθεσινή ορκωμοσία ενός ακόμη γιατρού, αριθμεί τέσσερις μόνιμους γιατρούς

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

 

 

www.ert.gr

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.