Header Ads

Από τις 20 Ιανουαρίου ξανά το τραμ στο ΣΕΦ

Επειτα από 10 μήνες διακοπής, λόγω των εργασιών της Περιφέρειας Αττικής για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, στο πλαίσιο των οποίων είχε ενταχθεί η μετατόπιση της γραμμής και των στάσεων του τραμ, επανέρχεται από τις 20 Ιανουαρίου 2021 το τραμ, σε πλήρη εμπορική λειτουργία, από τη στάση «Μπάτης» στο Π. Φάληρο έως το ΣΕΦ.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν αρχικά οι 10 από τις 11 στάσεις του εν λόγω τμήματος, καθώς στις «Τζιτζιφιές» τα έργα πολιτικού μηχανικού αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 15 ήμερες και το διάστημα αυτό οι συρμοί θα διέρχονται από εκεί χωρίς στάση.

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου η Περιφέρεια Αττικής παρέδωσε στη ΣΤΑΣΥ τη νέα γραμμή και τις νέες στάσεις στο εν λόγω τμήμα και αμέσως ξεκίνησαν τα απαιτούμενα δοκιμαστικά δρομολόγια, προκειμένου να πιστοποιηθεί η σωστή λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων (υποδομή, ρευματοδότηση, σηματοδότηση, τηλεματική) και να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ασφαλής επανέναρξη των δρομολογίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου, η διέλευση του τραμ στο συγκεκριμένο τμήμα θα γίνεται σε ένα τελείως διαφορετικό αστικό περιβάλλον, που θα αναβαθμίσει πλήρως το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αλλά και θα συμβάλλει στη βελτίωση των μετακινήσεων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Τώρα, το μόνο που απομένει, είναι, επιτέλους, να λειτουργήσει το τραμ μέχρι τον Πειραιά.

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.