Header Ads

2021

2021, η χρονιά ορόσημο για τον Ελληνισμό απανταχού της γης. Η χρονική συγκυρία δεν θα μπορούσε να είναι ιδανικότερη για να γιορτάσουμε τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης. Αλλά τη φορά αυτή η ”γιορτή” θα πρέπει να είναι διαφορετικής μορφής από ότι συνήθως. Δεν υπάρχει περιθώριο για πανάκριβες φιέστες, ούτε χώρος για προώθηση ατομικών ή άλλων συμφερόντων αφού η κοινωνία μας βιώνει ακόμα την βαθιά οικονομικοκοινωνική κρίση η οποία, πριν καλά καλά προλάβει η χώρα να συνέλθει, συνοδεύτηκε από την κρίση της πανδημίας του Covid-19 που μέχρι σήμερα έχει κοστίσει τη ζωή σε χιλιάδες συμπολίτες μας. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, στο κάδρο προστέθηκε η Τουρκία, η οποία εκμεταλλευόμενη την ελληνική αδυναμία λόγω της υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης, προσπαθεί προκλητικά να επιβάλλει τις διεκδικήσεις της εις βάρος τόσο της χώρας μας όσο και της Κύπρου.

Ο κόσμος μας αλλάζει και κανείς πραγματικά δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια προς τα πού θα στραφεί τα επόμενα χρόνια και δεκαετίες. Το μόνο σίγουρο είναι πως έχουμε μια χρυσή ευκαιρία να ανασκουμπωθούμε, να δούμε συλλογικά τι πήγε καλά όλα αυτά τα χρόνια, που πράγματι η Ελλάδα μεγαλούργησε σε πολλούς τομείς με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται σήμερα στα πλέον προηγμένα κράτη του πλανήτη, αλλά ταυτόχρονα να ρίξουμε το βάρος μας σε όλα αυτά που χρήζουν βελτίωσης. Η προσπάθεια αυτή είναι δύσκολη γιατί θα είναι σα να κοιτάμε το είδωλό μας στον καθρέφτη αλλά έναν καθρέφτη που αφενός πρώτα θα πρέπει να έχουμε καθαρίσει κι αφετέρου εμείς να σταθούμε εμπρός του με τα μάτια, το μυαλό και την καρδιά ανοικτά. Η εποικοδομητική αυτοκριτική είναι δύσκολη για έναν λαό που χαρακτηρίζεται σε όλη την ιστορική του διαδρομή από το πάθος το οποίο μας οδήγησε σε κορυφές αλλά μας έριξε άλλες φορές στα Τάρταρα. Συνεπώς, χρειαζόμαστε μια ”γιορτή” περισυλλογής, οργάνωσης, σχεδιασμού και υλοποίησης ώστε το μέλλον μας και αυτό των επόμενων γενεών να είναι καλύτερο από το παρόν. Το ιστορικό μας χρέος είναι μεγάλο και όλοι θα πρέπει, από το μετερίζι του ο καθένας και με τις δικές του δυνάμεις, να συνεισφέρει στο κοινό σκοπό. Ήρθε η στιγμή, αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς να σηκώσουμε τα μάτια μας από το χώμα και να κοιτάξουμε ψηλά, εκεί που θέλουμε να φτάσουμε. Χωρίς ευχολόγια κι άσκοπους μηδενισμούς, χωρίς υπέρμετρη αλαζονεία αλλά και χωρίς ηττοπάθεια ας είναι το 2021 το έτος της κινητοποίησης των δυνάμεων του Ελληνικού Έθνους, που είναι διασκορπισμένο σε όλη τη Γη, ώστε να αναδείξει την Ελλάδα στη θέση που πιστεύουμε πως αξίζει να βρίσκεται, όχι ουραγός αλλά πρωτοπόρος όπως άλλωστε μας διδάσκει διαχρονικά το πνεύμα του ελληνικού πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, τέσσερις νέοι ιδρύσαμε το ΕλλάδαTheProject2021 στην προσπάθειά μας να συνδράμουμε όσο πιο εποικοδομητικά μπορούμε και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας στην απαραίτητη κινητοποίηση των Ελλήνων. Η ”γιορτή” για εμάς είναι ακριβώς αυτή η κινητοποίηση μέσα από την κατάθεση ιδεών, προτάσεων πολιτικής και προβληματισμών, ανθρώπων που ζουν κι εργάζονται είτε εντός είτε εκτός Ελλάδας σε τομείς που αφορούν τη ζωή μας συνολικά. Χωρίς την παραμικρή επιρροή και βοήθεια, επιδιώκουμε η πλατφόρμα μας να αποτελέσει το βήμα έκφρασης για όλους. Με σεβασμό στο παρελθόν, οργανώνουμε το παρόν και σχεδιάζουμε το μέλλον. Είναι στο χέρι μας.

 

Η Ιδρυτική Επιτροπή ΕλλάδαTheProject 2021

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.