Header Ads

Μπαρ στην Ιταλία απαγορεύει κάθε συζήτηση για τον κορονοϊό

Tο μήνυμα είναι ξεκάθαρο πάνω στη χειρόγραφη αφίσα που πρωταγωνιστεί πάνω από τον πάγκο ενός μικρού μπαρ στα περίχωρα της Ρώμης. Απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε συζήτηση που αφορά τον κορονοϊό, τα lockdown και γενικά τις ασθένειες.

Η υπεύθυνη του καταστήματος, με τον τρόπο αυτό, επιθυμεί να δώσει στους πελάτες της την ευκαιρία να χαλαρώσουν όσο γίνεται ενώ πίνουν τον καφέ ή το ποτό τους.

«Εδώ και μήνες δεν μιλάμε για τίποτα άλλο, οπότε επιλέγουμε να ελαφρύνουμε την ατμόσφαιρα», δήλωσε η Κριστίνα Ματιόλι, ιδιοκτήτρια του καταστήματος «Feeling».

Ως η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επλήγη από την πανδημία, η Ιταλία βρίσκεται ακόμα κάτω από τη σκιά του κορονοϊού και ήδη έχει υποστεί ένα από τα πιο αυστηρά lockdowns σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά από ένα περίπου χαλαρό καλοκαίρι, που όλα επέστρεψαν στους κανονικούς ρυθμούς, η πανδημία δείχνει και πάλι τα δόντια της με τους θανάτους και τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά.

«Δεν σημαίνει πως δεν κατανοούμε τη δυσκολία των συνθηκών ή πως αδιαφορούμε, αλλά οφείλουμε να κάνουμε ένα διάλειμμα», τόνισε η Ματιόλι.

Η ίδια εξηγεί πως οι περισσότεροι πελάτες της αντέδρασαν θετικά στην απαγόρευση. Η Μπρούνα Πιάτσα, μια τακτική πελάτης που συχνά επισκέπτεται το μαγαζί, πιστεύει πως πρόκειται για μια υπέροχη ιδέα.

«Είμαστε όλοι κουρασμένοι με τον Covid-19, όπου κι αν πηγαίνουμε είναι το πρώτο θέμα συζήτησης, πρέπει να ξεχαστούμε», δήλωσε η 58 ετών γυναίκα, ενώ είπε πως νιώθει χαρά που υπάρχει ένα μέρος που δεν θα ακουστεί καθόλου κάτι σχετικό.

Φυσικά, το κατάστημα προσφέρει απολυμαντικά χεριών, ενώ όλοι φορούν μάσκες όταν μπαίνουν. Το μπαρ κλείνει στις 18:00, υπακούοντας στις κυβερνητικές εντολές που εφαρμόζονται για να μειωθούν τα ποσοστά της μόλυνσης.

Για να αποσπάσει την προσοχή των ανθρώπων μάλιστα, η Ματιόλι έχει δημιουργήσει μια αφίσα που δίνει ιδέες για εναλλακτικές συζητήσεις, όπως αυτές που αφορούν την ιστορία και τον πολιτισμό.

(Με πληροφορίες από The Local Italy)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.