Header Ads

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες από το βράδυ

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες από το βράδυ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) προβλέπει για σήμερα, Σάββατο, σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία και από τη νύχτα στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Αναλυτικά:

Αττική

Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με παροδικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη παρατηρούνται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές 
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από τη νύχτα στη δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, την Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, παρατηρείται γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ηπειρο μέχρι το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Στα βόρεια θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία και από τη νύχτα στις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Στις υπόλοιπες περιοχές παρατηρούνται τοπικές νεφώσεις μέχρι το βράδυ με παροδικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Ο καιρός είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Κυριακή

Η ΕΜΥ προβλέπει τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι, στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια. Επιπλέον, θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες, οπότε στην Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 3 με 5 βαθμούς.

Αττική

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις
μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πιθανώς πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση στη συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.