Header Ads

ΕΛΜΕ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Οχι στο νομοσχέδιο που απαγορεύει τις Διαδηλώσεις


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις


Η ΟΛΜΕ καλεί και συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 9/7 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στο απαράδεκτο ν/σ απαγόρευσης των διαδηλώσεων

ΗκυβέρνησητηςΝΔφέρνειστηΒουλήπροςψήφισητονέονομοσχέδιοπουπεριλαμβάνειδέσμηακραίααυταρχικώνκαιαντιδημοκρατικώνμέτρων, τα οποία περιστέλλουνδραστικάτοδικαίωματωνεργαζομένωνκαιτουλαούναπραγματοποιούν δημόσιεςσυγκεντρώσειςκαιναδιαδηλώνουν.
Τονομοσχέδιοδίνειτηνεξουσίαστιςαστυνομικέςκαιλιμενικέςαρχές, μεδιάφορεςδικαιολογίεςκαιπροσχήματα,νααπαγορεύει,  ναπεριορίζεικαι να διαλύειδημόσιεςσυναθροίσεις.
Καθιερώνειτοφακέλωμαεκείνωνπουοργανώνουνδιαδηλώσειςκαισυγκεντρώσειςαπαιτώνταςαπό αυτούς να γνωστοποιούν στις αστυνομικέςαρχέςταστοιχείαταυτότητάςτουςκαιτο πρόγραμμα και το περιεχόμενο της δράσης. Οι διοργανωτέςκαθίστανταιυπεύθυνοιγιαό,τιτυχόνσυμβείσεμιαδιαδήλωσηκαιτο οποίο μπορεί να επισύρει ποινικέςκυρώσεις.
Τανέααντιδημοκρατικάμέτρατηςκυβέρνησηςέρχονταινασυμπληρώσουνταμέτρακατάργησηςτουπανεπιστημιακούασύλουκαιτουαντισυνδικαλιστικούνόμουπουφαλκιδεύει το δικαίωμα  της απεργίας. Επιχειρείταιναεπιβληθούν,τηνώραπουπροωθούνταιπιοσκληράταξικάαντεργατικάμέτρα(απελευθέρωσηαπολύσεων, εκπεριτροπής εργασία, μειώσειςμισθών, διάλυσησυλλογικώνσυμβάσεωνκλπ).
Τονέονομοσχέδιοολοκληρώνειένασκληρόαυταρχικόνομοθετικόπλαίσιοτοοποίο επιδιώκειναβάλειστο«γύψο» τηνμαζικήδράσηκαιτιςκινητοποιήσειςτωνσυνδικαλιστικών, τωνλαϊκώνκαιπολιτικώνοργανώσεων,πουαντιστέκονταικαιπαλεύουνενάντιασε κάθεαντιλαϊκήπολιτική. Διαμορφώνειένανέοαντιδραστικόκαθεστώςτοοποίο στη πράξη επιχειρεί να καταργήσειτοθεμελιώδεςδημοκρατικόδικαίωματου«συνέρχεσθαι», μεστόχονακαταπνίξει τους αγώνες των εργαζομένωνκαιτουλαούγιαταδικαιώματατουςκαιναεπιβάλλειανεμπόδιστα την αντεργατικήπολιτική.

ü  Καταγγέλλουμε το νέο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο.
ü  Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα σε κινητοποιήσεις για να μην περάσει το νομοσχέδιο.
ü  Αγωνιζόμαστε να μην αφαιρεθούν από τους εργαζομένους οι δημοκρατικές κατακτήσεις τους, με τις οποίες υπερασπίζονται και διεκδικούν εργασιακά, συνδικαλιστικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.
ü  Με την ενιαία και ανυποχώρητη πάλη μας προστατεύουμε τα δικαιώματα μας να διαδηλώνουμε και να απεργούμε ανεμπόδιστα.

Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις και τους αγώνες των εργαζομένων

Καλούμε όλες και όλους ,την Πέμπτη 9 Ιούλη 2020, στις 7μμ, σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Πέμπτη 9 Ιουλίου, 20.00μ.μ. στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας
Κοζάνη 



Από το Blogger.