Header Ads


ΓΛΙΤΩΣΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!

Συγκρίνετε τις τιμές ΟΛΩΝ των παρόχων ρεύματος και βρείτε το καλύτερο!
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Εννιά ευρωπαϊκοί προορισμοί - και δύο ελληνικοί- για ταξίδια μετά την πανδημία

Σταδιακά όλο και περισσότερες χώρες χαλαρώνουν τα μέτρα τους και επιτρέπουν την είσοδο τουριστών καθώς προσπαθούν να αναβιώσουν τον τουρισμό μετά από 3 μήνες κλειστών συνόρων.

Οι Καλύτεροι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί (EBD), που συνεργάζονται με τοπικά τουριστικά γραφεία για την «προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού στην Ευρώπη», έχουν συγκεντρώσει μια λίστα με τους «ασφαλέστερους» προορισμούς για αυτή την περίοδο. 

Καθώς ακόμα αρκετές χώρες υποφέρουν από την επιδημία του κορονοϊού θα ήταν καλό, αν θέλετε να ταξιδέψετε, να επισκεφτείτε χώρες που έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα και ο κίνδυνος δεν είναι τόσο μεγάλος.

Στην λίστα κυριαρχούν και δύο ελληνικά μέρη που ξεχωρίζουν για την απίστευτη ομορφιά τους και τα μαγευτικά τοπία τους. Ποια είναι αυτά; Πάμε να δούμε!

Ρουμανία

Αν και η Ρουμανία έχει ανοίξει ξανά τα ξενοδοχεία της, τα σύνορα θα είναι ανοιχτά για διεθνείς πτήσεις στις 15 Ιουνίου, σύμφωνα με το The Points Guy.

Μαυροβούνιο

Το Κοτόρ στο Μαυροβούνιο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και σύμφωνα με το John Hopkins έχει 324 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 και εννέα σχετικούς θανάτους. Η χώρα ανακήρυξε πως είναι απαλλαγμένη από την επιδημία του κορονοϊού.

Κροατία

Το Cavtat  είναι το νοτιότερο θέρετρο της Κροατίας και βρίσκεται σε μια χερσόνησο ανάμεσα σε δύο πανέμορφα λιμάνια, με πολλές παραλίες. Η Κροατία έχει ανοίξει ήδη τα σύνορά της για πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλτα

Η Βαλέτα, πρωτεύουσα της Μάλτας,  ιδρύθηκε στις αρχές του 16ου αιώνα και ονομάστηκε από την UNESCO «μία από τις πιο συγκεντρωμένες ιστορικές περιοχές στον κόσμο». Το διεθνές αεροδρόμιο της Μάλτας αναμένεται να ανοίξει ξανά την 1η Ιουλίου, αλλά μόνο σε ταξιδιώτες από την Αυστρία, τη Σικελία, την Κύπρο, την Ελβετία, τη Σαρδηνία, την Ισλανδία, τη Σλοβακία, τη Νορβηγία, τη Δανία, την Ουγγαρία, τη Φινλανδία, την Ιρλανδία, τη Λιθουανία, το Ισραήλ, τη Λετονία, την Εσθονία, το Λουξεμβούργο, και την Τσεχική Δημοκρατία.

Γεωργία

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην ιστορία και τους  λιθόστρωτους δρόμους της Τιφλίδας.  Σύμφωνα με το ερευνητικό κέντρο Johns Hopkins, η Γεωργία έχει 810 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 και 13 σχετικούς θανάτους μέχρι τώρα που γράφεται το κείμενο και σχεδιάζει να ανοίξει τα σύνορα στον κόσμο τη 1 Ιουλίου.

Πρέβεζα

Η Πρέβεζα που βρίσκεται ανάμεσα στον Αμβρακικό Κόλπο και το Ιόνιο Πέλαγος και έχει από τις πιο όμορφες παραλίες.

Κέρκυρα

Οι εκκλησίες, τα τραχιά βουνά και παρθένα νερά κάνουν την Κέρκυρα, ένα από τα πιο διάσημα ελληνικά νησιά. Η Ελλάδα έχει επαινεθεί ευρέως για την γρήγορη ανταπόκρισή της στον κορονoϊό και από στις 15 Ιουνίου ανοίγει τα σύνορα για τους τουρίστες, επιτρέποντας τις διεθνείς πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μαδέρα

Η Μαδέρα είναι ίσως το πιο όμορφο νησί της Ευρώπης, με πολύχρωμα χωριά, πλούσια βλάστηση, άγρια βουνά και όμορφες παραλίες. Η Πορτογαλία αφού χαλάρωσε τους περιορισμούς για τα καταστήματα και τα εστιατόρια ήταν από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που άνοιξαν τα σύνορα.

Το Μποχίντζ στην Σλοβενία είναι ένας επίγειος παράδεισος για τους λάτρεις του εξωτερικού. Από τις 12 Ιουνίου η χώρα άνοιξε τα σύνορα για διεθνείς πτήσεις και υπάρχει μια λίστα με χώρες από τις οποίες οι επισκέπτες δεν θα υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού. Όποια χώρα δεν βρίσκεται σε αυτήν την λίστα οι τουρίστες θα είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε 14 ημέρες καραντίνα.

πηγή: insider

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.