Header Ads

«Πού θα πάνε οι σοροί;» - Στις ΗΠΑ σχεδιάζουν επιπλέον νεκροτομεία για τα θύματα του κορονοϊού

Καθημερινά καταγράφονται και νέοι νεκροί εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 που έχει πλήξει τον πλανήτη. Και εκτός από αυτούς υπάρχουν και σοροί ανθρώπων που περιμένουν στην ουρά αφού τα εκατοντάδες νεκροταφεία των πολιτειών των ΗΠΑ έχουν πραγματικά γεμίσει.

Στην αδιέξοδη κατάσταση προστίθεται και η απόγνωση των συγγενών των νεκρών που πολλές φορές δεν έχουν καν την δυνατότητα να κηδέψουν τους δικούς τους ανθρώπους εξαιτίας της κοινωνικής αποστασιοποίησης και των περιορισμών που έχουν επιβληθεί.

Η Med Alliance Group, διανομέας ιατρικού εξοπλισμού στο Ιλινόις, κατά την διάρκεια όλης της ημέρας λαμβάνει εκατοντάδες μηνύματα απεγνωσμένων πολιτών που ζητούν το ίδιο πράγμα: Στείλτε μας περισσότερα ρυμουλκούμενα ψυγεία για να διαχειριστούμε την κατάσταση.

 

«Τα emails έρχονται από παντού. Από νοσοκομεία, από γραφεία τελετών, από την κυβέρνηση, από απλούς πολίτες», δήλωσε η Κρίστι Πενζόλ, εκπρόσωπος της εταιρείας. «Καθημερινά σπαράζει η καρδιά μας», συμπληρώνει.

Ήδη η επιχείρηση έχει νοικιάσει όλα όσα έχει στην διάθεσή της ενώ όπως έχει ενημερώσει, το επόμενο διάστημα θα τροφοδοτήσει το σύστημα με περισσότερα, ειδικά ψυγεία τα οποία αυτή την ώρα κατασκευάζονται.

 

Με τους Αμερικανούς επιστήμονες και τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να εκτιμούν πως οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμα και τους 240.000, οι ιδιωτικές κλινικές και τα δημόσια νοσοκομεία ψάχνουν επιπλέον προσωρινούς χώρους για τους νεκρούς μέχρι αυτοί να ταφούν.

Στο μεταξύ, οι πόλεις που δεν έχουν ακόμα δει τα χειρότερα είναι προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο. Στις ΗΠΑ, οι ειδικοί επισημαίνουν πως είναι δύσκολο να καταγραφεί ακριβώς ο χώρος που είναι διαθέσιμος και μπορεί να λειτουργήσει ως νεκροτομείο.

Πολλές πολιτείες υποβάλλουν σχέδια ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης για έγκριση από κρατικούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, αλλά τα συμπεράσματα δεν είναι πάντα ολοκληρωμένα και τα ιδιωτικά νεκροτομεία συχνά δεν περιλαμβάνονται.

 

Σε γενικές ωστόσο γραμμές, λίγα νεκροτομεία στις ΗΠΑ μπορούν να φιλοξενήσουν περισσότερες από 200 σορούς. Στην Ουάσιγκτον ένας μονάχα τέτοιος χώρος μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 270 νεκρούς, ενώ το Ντάλας σχεδιάζει να ανοίξει τον επόμενο μήνα ακόμα ένα μεγάλο νεκροτομείο στο πλαίσιο των σχεδίων έκτακτης ανάγκης. Το Σικάγο ήδη έχει δανειστεί ένα επιπλέον ρυμουλκούμενο ψυγείο.

Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης ζήτησε από το αρμόδιο Υπουργείο 100.000 επιπλέον σάκους για τους νεκρούς, όπως δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Air Force Lt. Col., Μίκαελ Άντριου.

(Με πληροφορίες από Associated Press)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.