Header Ads

Μετανάστης βρέθηκε 500 χιλιόμετρα μακριά από την «καραντίνα» της Ριτσώνας

Έναν μετανάστη, ο οποίος έφυγε από τη δομή της Ριτσώνας που βρίσκεται σε «καραντίνα» λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, εντόπισαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 500 χιλιόμετρα μακριά, στη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί περιπολούσαν στην περιοχή του ΙΚΕΑ όταν σταμάτησαν για έλεγχο δύο μετανάστες. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου προέκυψε ότι ο ένας από τους δύο είχε φύγει δύο ημέρες νωρίτερα από τη δομή της Ριτσώνας που βρίσκεται σε «καραντίνα».

Οι αστυνομικοί από την Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Πρωτοβουλία Αστυνομικών περιγράφουν τη συνέχεια:

«Η ομάδα ΔΙΑΣ έμεινε στο σημείο με τα άτομα και μετά από 3 ώρες, επικοινωνίες με ΕΟΔΥ και ηγεσία η ομάδα ενημερώνεται να τους κάνει ”αυστηρές συστάσεις” και να τους πει να μείνουν για 14 μέρες εντός οικίας στην διεύθυνση που προφορικά δήλωσαν ότι διαμένουν.

 Όταν οι συνάδελφοι ενημέρωσαν ότι η συνεννόηση είναι εξαιρετικά δύσκολη, εντολή ”γράψτε ένα σταθερό να πάρουν αύριο”. Και αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν μια ολόκληρη δομή να βρίσκεται σε καραντίνα και να εντοπίζεται άτομο που πριν 2 μέρες βρίσκονταν στην συγκεκριμένη δομή και να αφήνεται με τέτοια ευκολία χωρίς να ελεγχθεί.

Οι συνάδελφοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του έστω με όλα τα μέτρα που έλαβαν, να φανταστούμε θα πρέπει να ζουν με την αγωνία και την αβεβαιότητα για το αν θα παρουσιάσουν συμπτώματα τις επόμενες 14 ημέρες».

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.