Header Ads

Σε καραντίνα 14 ημερών και το hot spot Μαλακάσας μετά τον εντοπισμό κρούσματος

.

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τέθηκε από το πρωί της Κυριακής η «παλαιά δομή φιλοξενίας» στην Μαλακάσα και για χρονικό διάστημα 14 ημερών.

Η απόφαση ελήφθη μετά την διαπίστωση κρούσματος κορονοϊού σε φιλοξενούμενο της δομής. Ο φιλοξενούμενος είναι Αφγανικής καταγωγής, 53 ετών και διέμενε σε οικίσκο της δομής με την οικογένεια του. Εχει υποκείμενο νόσημα και το Σάββατο το απόγευμα προσήλθε στο ιατρείο της δομής με συμπτώματα του ιού SARS-CoV-2. Μετά την εξέταση του από το ιατρικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που λειτουργεί καθημερινά μέσα στη δομή, αποφασίσθηκε η άμεση μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε γενικό νοσοκομείο της Αθήνας, στο οποίο και διαπιστώθηκε μετά τον εργαστηριακό έλεγχο που του έγινε, η προσβολή του από την ασθένεια Covid-19. Ο ασθενής βρίσκεται υπό πλήρη ιατρική παρακολούθηση.

Η οικογένεια του έχει τεθεί σε περιορισμό εντός του οικίσκου της δομής και η ιχνηλάτηση των προσώπων η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, θα συνεχιστεί με στόχο την πλήρη αποτύπωση και καταγραφή της επίπτωσης της νόσου στον πληθυσμό της δομής.

Με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, για το διάστημα των 14 ημερών του πλήρους υγειονομικού αποκλεισμού, απαγορεύεται ρητά η είσοδος στη δομή και η έξοδος από την «παλαιά δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας», ενώ η ΕΛΑΣ έχει ενισχύσει της παρουσία της στην περίμετρο του χώρου φιλοξενίας.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών Μαλακάσας για την ιχνηλάτηση των επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 που βρέθηκε στη συγκεκριμένη δομή. Ελέγχθηκαν συνολικά 100 άτομα και τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ημέρες. Οι στενές επαφές του επιβεβαιωμένου κρούσματος αφού εξετάσθηκαν ετέθησαν σε υγειονομική απομόνωση.

Επίσης ελέγχθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του προγράμματος PHILOS του ΕΟΔΥ, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, καθώς και του Ελληνικού Στρατού. Εδόθησαν οδηγίες στο προσωπικό και στους φιλοξενούμενους και έγινε διανομή υγειονομικού υλικού.

Επισημαίνεται ότι οι φιλοξενούμενοι στην «παλαιά δομή της Μαλακάσας», διαμένουν σε χώρο ο οποίος είναι πλήρως απομονωμένος και διαχωρισμένος από τη «νέα κλειστή δομή» η οποία λειτούργησε στις 15 Μαρτίου. Στη «νέα κλειστή δομή» της Μαλακάσας εγκαταστάθηκε ένα μέρος των ατόμων που εισήλθαν παράνομα στην χώρα μετά την 1η Μαρτίου του 2020.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.