Header Ads

Στις ΗΠΑ 1 στα 4 κρούσματα κορονοϊού από το 1εκατ. που καταγράφεται παγκοσμίως

Σοροί ανθρώπων που πέθαναν λόγω κορονοϊού σε γραφείο κηδειών στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης (2 Απριλίου)

Το 1.000.000 ξεπέρασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού που έχουν αναφερθεί ανά τον κόσμο από τα τέλη Δεκεμβρίου με τις ΗΠΑ να καταγράφουν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το 1/4 αυτών. Ωστόσο, η πολύπαθη Ιταλία συνεχίζει να είναι η χώρα με την υψηλότερο αριθμό νεκρών ενώ παρά την μείωση στην ημερήσια καταγραφή απωλειών οι θάνατοι παραμένουν εξαιρετικά υψηλοί. Δυστυχές και η Ισπανία καταγράφει νέα ρεκόρ θανάτων σε ημερήσια βάση όπως επίσης και άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία (αν και ο συνολικός αριθμός παραμένει συνολικά πολύ χαμηλός), το Ηνωμένο Βασίλειο, η Τουρκία.

Μέχρι σήμερα το πρωί 1.016.372 άνθρωποι στον κόσμο είχαν καταγραφεί ως κρούσματα του κορονοϊού ενώ 53.238 πέθαναν και 213.132 ασθενείς ανάρρωσαν πλήρως. Εκ των υποθέσεων ασθενών που παραμένουν ανοιχτές δηλαδή 750.002 συνολικά για ένα 5% (37.654) έχει αναφερθεί πως η κατάσταση της υγείας τους είναι σοβαρή ή κρίσιμη. 

Ο ιός έχει εξαπλωθεί σε 204 χώρες και περιοχές ενώ περιορισμένοι στα σπίτια τους είναι σχεδόν 4 δισ. άνθρωποι σε έναν πλανήτη που μετρά περί τα 7.8 δισ. πληθυσμό. 

Αλλαγή πλεύσης του CDC των ΗΠΑ - Κόντρα στον Π.Ο.Υ αναμένεται να συστήσει την χρήση μάσκας από όλους

Εγκρίθηκε το πρώτο τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων κατά του κορονοϊού – Αποτελέσματα σε 15 λεπτά

Πολίτες του Νιού Τζέρσεϊ υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ σε πρόχειρες εγκαταστάσεις που έχουν στηθεί σε όλες της πολιτείες των ΗΠΑ (1 Απριλίου) 

ΗΠΑ - 6.095 νεκροί, 245.373 ασθενείς

Η χώρα μέσα σε λίγες ημέρες έχει αναδειχθεί πλέον σε αυτή με τους περισσότερους ασθενείς αλλά και σε αυτή που καταγράφει καθημερινά τους περισσότερους θανάτους και τα περισσότερα νέα κρούσματα σε ημερήσια βάση από οποιαδήποτε άλλη μέχρι σήμερα. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμη 968 νέοι θάνατοι (την προηγούμενη ημέρα είχε καταγραφεί το απόλυτο ρεκόρ των 1.049 νεκρών)| και 29.874 νέοι ασθενείς ενώ η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη σε Νέα Υόρκη (93.053 ασθενείς και 2.538 νεκροί συνολικά) αλλά και σε Νιού Τζέρσεϊ (29.590 ασθενείς καί 537 νεκροί συνολικά). 

  • Έχουν διενεργηθεί πάνω από 1,3 εκατ. διαγωνιστικά τεστ σε εθνικό επίπεδο όπως είπε ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. «Κάνουμε πλέον πάνω από 100.000 τεστ την ημέρα», υπερθεμάτισε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τα «περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου» τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και κατ’ αναλογία πληθυσμού (περίπου 330 εκατ. στις ΗΠΑ), όπως διαβεβαίωσε και συμπλήρωσε πως ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι η πανδημία θα στοιχίσει τη ζωή σε 100.000-240.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

  • Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η αρμόδια εποπτική αρχή των ΗΠΑ ενέκρινε το πρώτο τεστ αίματος για την ανίχνευση προστατευτικών αντισωμάτων έναντι του νέου κορονοϊού, το οποίο δίνει αποτελέσματα μέσα σε 15 έως 20 λεπτά. Τα τεστ αυτού του είδους μπορούν να αποβούν χρήσιμα για να αποκαλύψουν τι ποσοστό ενός πληθυσμού έχει νοσήσει και ποια είναι η πραγματική θνητότητα της νόσου, αν ληφθούν υπόψη τα ήπια και ασυμπτωματικά κρούσματα. Τα τεστ αντισωμάτων θα μπορούν επίσης να εντοπίσουν ποιοι άνθρωποι έχουν πλέον κάποια ανοσία, ώστε να μπορούν -σχετικά άφοβα- να βγουν από το σπίτι τους και να επιστρέψουν στην εργασία τους, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για το υγειονομικό προσωπικό.

  • Το Coral Princess, κρουαζιερόπλοιο επί του οποίου έχουν εντοπιστεί 12 ασθενείς κατευθύνεται προς το λιμάνι της πόλης Φορτ Λόντερντεϊλ, στη Φλόριντα. Συνολικά 1.898 άνθρωποι, 1.020 επιβάτες και 878 μέλη του πληρώματος, βρίσκονται επί του κρουαζιερόπλοιου. Οι επιβάτες θα παραμείνουν σε απομόνωση στις καμπίνες τους ως την άφιξη του πλοίου στην ξηρά.

  • Ο κυβερνήτης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt, πλοίαρχος Μπρετ Κροζίερ, ο οποίος απηύθυνε έκκληση με επιστολή του σε δραματικό τόνο να απομακρυνθούν από το σκάφος του οι δεκάδες ναύτες που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, γνωστοποίησε ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτικού των ΗΠΑ Τόμας Μόντλι. «Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πεθάνουν οι ναύτες», τόνιζε ο πλοίαρχος στην επιστολή του που δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα San Francisco Chronicle την Τρίτη. Μπορεί «να μην είμαστε σε πόλεμο με την παραδοσιακή έννοια της λέξης, αλλά δεν βρισκόμαστε ούτε σε περίοδο πλήρους ειρήνης», τόνισε ο Μόντλι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. «Και απαιτούμε από τους κυβερνήτες μας να δείχνουν ορθή κρίση, ωριμότητα, ηγετική ικανότητα και ψυχραιμία υπό πίεση».

  • Αρνητικός ήταν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και στο δεύτερο διαγωνιστικό τεστ για κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε κάνει το πρώτο τον προηγούμενο μήνα, αφού είχε έρθει σε επαφή με έναν αξιωματούχο από τη Βραζιλία, ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός.

    ΗΠΑ: Ανατριχιαστικό αίτημα στο Πεντάγωνο για 100.000 σάκους πτωμάτων

    Πώς παραλαμβάνουμε και ανοίγουμε τα πακέτα εν μέσω πανδημίας

Προσωρινό νοσοκομείο για ασθενείς του Covid-19 σε εκθεσιακό κέντρο στην Μαδρίτη της Ισπανίας (2 Απριλίου) 

Ιταλία - 13.915 νεκροί, 115.242 ασθενείς

Ο αριθμός των νέων θανάτων και κρουσμάτων που αναφέρονται σε καθημερινή βάση μπορεί να είναι μειωμένος συγκριτικά με τις τρομακτικές καταγραφές που είχαμε δει έως και πριν μερικές ημέρες, ωστόσο η μείωση αυτή δεν είναι και αρκετά μεγάλη για συνιστά ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης στα νοσοκομεία της χώρας και γενικότερα στην χώρα. Την Πέμπτη αναφέρθηκαν ακόμη 760 θάνατοι και 4.668 νέοι ασθενείς με την μεγαλύτερη μείωση να φαίνεται πως σημειώνεται στον αριθμό των νέων κρουσμάτων και όχι τόσο των νεκρών. 

Ισπανία - 10.348 νεκροί, 112.065 ασθενείς

Nέο ρεκόρ σε θανάτους κατέγραψε την Πέμπτη αναφέροντας ακόμη 961 νεκρούς ενώ εξαιρετικά υψηλός για τα μέχρι τώρα δεδομένα της χώρας ήταν και ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έφτασαν τα 7.947. 

Η ζωή στην πανδημία γρίπης του 1918 και οι ομοιότητες με το σήμερα

Γερμανία - 1.107 νεκροί, 84.794 ασθενείς

Η Γερμανία δίνει τη δική μας μάχη για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού από τα μέσα Φεβρουαρίου και όμως μόλις την Πέμπτη ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 1.000 (και αυτό σε μια χώρα άνω των 82 εκατ. πολιτών, κάτι που δείχνει και το πόσο προετοιμασμένη ήταν για την πανδημία. Το τελευταίο 24ωρο βέβαια κατάγραψε νέο ρεκόρ θανάτων (ο αριθμός αυτός είναι σε συνεχή αύξηση από τις 28 Μαρτίου) με 176 νεκρούς ενώ αναφέρθηκε και πολύ υψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων, 6.813.

  • Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών συμφωνεί με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και των επαφών των πολιτών  ενώ λιγότεροι από τους μισούς ανησυχούν πραγματικά ότι η σημερινή κρίση θα επηρεάσει την μελλοντική οικονομική τους κατάσταση. Σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και της εφημερίδας Die Welt, το 93% των ερωτηθέντων στηρίζει τα μέτρα της κυβέρνησης για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ταυτόχρονα, το 49% δηλώνει ότι έχει μικρό ή μέτριο φόβο ότι θα μολυνθεί από τον κορονοϊό και αυτό φαίνεται να συνδέεται τόσο με την μεγάλη εμπιστοσύνη (77%) στους γιατρούς και στο δημόσιο σύστημα υγείας, όσο και στην ασφάλεια που δημιουργούν τα μέτρα περιορισμού, με τον έναν στους δύο Γερμανούς να θεωρεί ότι η νέα κατάσταση που έχει επιβληθεί έχει καθησυχαστική επίδραση στην κοινωνία.

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί: Οι νέοι κινδυνεύουν εξίσου από τον κορονοϊό

Εθελοντές στο Παρίσι συγκεντρώνουν τρόφιμα προς διανομή για αστέγους και πρόσφυγες (2 Απριλίου)

 

Γαλλία - 5.387 νεκροί, 59.105 ασθενείς

Σύγχυση επικρατεί στη χώρα σχετικά με τον αριθμό των νεκρών που αναφέρθηκαν την Πέμπτη - και κατ′ επέκταση για τον συνολικό αριθμό μέχρι σήμερα- καθώς οι αρχές δεν συμπεριέλαβαν στην επίσημη γενική καταγραφή 884 ανθρώπους που έχουν καταλήξει αυτό το διάστημα λόγω κορονοϊού σε οίκους ευγηρίας και άλλες δομές. Προς το παρόν τους καταμετρούν ξεχωριστά ενώ οι έρευνες στις συγκεκριμένες δομές συνεχίζονται και στην επίσημη, γενική καταγραφή περιλαμβάνονται επί του παρόντος μόνο όσοι πέθαναν σε νοσοκομεία της χώρας. Έτσι αν και συνολικά ο αριθμός των αναφερόμενων νεκρών την Πέμπτη εκτινάχθηκε στους 1.355 (που είναι και ρεκόρ μέχρι σήμερα) οι αρχές αφαιρούν, μέχρι στιγμής τους 884. Το σύνολο των νέων κρουσμάτων που αναφέρθηκαν στη Γαλλία την Πέμπτη εμφανίζεται πάντως σημαντικά μειωμένο αφού ανήλθαν σε 2.116. 

Απόκοσμες μεσημεριανές εικόνες από τις έρημες μεγαλουπόλεις του πλανήτη

Ιράν - 3.160 νεκροί, 50.468 ασθενείς

Υψηλός ήταν και την Πέμπτη ο αριθμός τόσο των νέων θανάτων όσο και των κρουσμάτων στη χώρα αφού αναφέρθηκαν 124 και 2.875 αντίστοιχα. 

Μάσκες και στα πρόσωπα που

 

Ηνωμένο Βασίλειο - 2.921 νεκροί, 33.718 ασθενείς

Ρεκόρ θανάτων στη χώρα την Πέμπτη με 569 νεκρούς ενώ τα νέα κρούσματα παραμένουν στο ίδιο επίπεδο τα δύο τελευταία 24ωρα αφού αναφέρθηκαν 4.244. 

Ελβετία - 536 νεκροί, 18.827 ασθενείς

Μειωμένος ήταν την Πέμπτη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο αριθμός των αναφερόμενων θανάτων αφού ανήλθαν σε 48 ενώ, παρά τις διαρκείς αυξομειώσεις που παρουσιάζει ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφονται σε ημερήσια βάση, φαίνεται να υπήρξε μικρή μείωσε στα 1.059.

Κορονοϊός: 9 δυστοπικές φωτογραφίες που θα ήταν αδιανόητες ένα μήνα πριν

Τουρκία - 356 νεκροί, 18. 135 ασθενείς

Νέο θλιβερό ρεκόρ σε θανάτους καταγράφηκε την Πέμπτη για τη γείτονα χώρα που παραμένει στην 10η θέση ως η πιο ενεργή εστία εξάπλωσης του ιού βάσει του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων που έχει αναφέρει. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν 79 νεκροί και ακόμη 2.456 νέα κρούσματα. 

Γιατροί και νοσηλευτές έξω από νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη. Κάποιοι ξεσπούν σε κλάματα κατά τη τήρηση ενός λεπτούς σιγής για τα θύματα του κορονοϊού. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η συνέχεια εδώ
Από το Blogger.