Header Ads

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά φώναξαν στον ΣΥΡΙΖΑ

Eurokinissi

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει το κόμμα «της κυβερνώσας Αριστεράς της εποχής μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε μία κατάμεστη αίθουσα στην μαζική εκδήλωση που οργανώθηκε από τους ΠΑΣΟΚογενείς του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αντίθεση με άλλες ομιλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά σε κλειστούς χώρους, τον τόνο έδωσαν τα συνθήματα από τη νεολαία που πολλές φορές διέκοψαν «παραγωγικά» την παρέμβαση του Αλ. Τσίπρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τους νεολαίους της ΠΑΣΠ που έδωσαν δυναμικό παρών στο Κάραβελ ακούσθηκε το σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά» και το πιο σύγχρονο «ενώνουμε το μέτωπο να πέσει η δεξιά από τα πανεπιστήμια έως τη δουλειά».

Ο Αλ. Τσίπρας «άνοιξε διάλογο» μαζί τους ειδικά όταν αναφέρθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ που μαζί, με το ΚΚΕ ήταν οι δύο πόλοι της προοδευτικής παράταξης. «Απόψε οι νέοι δίνουν τον παλμό μαζί με τον Αλέξη για σοσιαλισμό», ήταν το πρώτο σύνθημα και ακολούθησε το δεύτερο: «Του λαού η μάχη για δημοκρατία θέλει τον Αλέξη για πρωτοπορία». «Στην πρωτοπορία πρέπει να μπούνε οι νέοι», απάντησε ο Αλ. Τσίπρας με τους νεολαίους να ανταπαντούν: «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά».

Σημειώνεται ότι υπήρξε και δεύτερος «διάλογος» με αφορμή το ότι η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα διώχνει από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ 5.500 ωφελούμενους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι αναγκαίο να κερδίσουμε και το στοίχημα για την επόμενη μέρα» και οι νεολαίοι απάντησαν με δύο συνθήματα: «Είμαστε απαραίτητοι, είμαστε αναγκαίοι είμαστε 5.500 πτυχιούχοι νέοι» και «Ενώνουμε το μέτωπο να πέσει η δεξιά από τα πανεπιστήμια έως τη δουλειά».

 

Η ηγεμονία του 1981

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «την ανάγκη της σύγκλισης, της επικράτησης των δυνάμεων της προόδου απέναντι στον ακραίο συντηρητισμό που έχει μεταμφιεστεί σε δήθεν επιστροφή στην κανονικότητα».

Έκανε εκτενή αναφορά στην ιστορία της προοδευτικής παράταξης πουν είχε δύο πυλώνες, το ΠΑΣΟΚ και την κομμουνιστική αριστερά. «Η πολιτική και ιδεολογική υπεροχή της προοδευτικής παράταξης μεταφράστηκε σε πολιτική και ιδεολογική ηγεμονία.

Ηγεμονία που οδήγησε στην μεγάλη προοδευτική αλλαγή του 81. Με το ΠΑΣΟΚ μαζί με τα δυο κομμουνιστικά κόμματα της αριστεράς, να συγκεντρώνουν αθροιστικά πάνω από το 60% του εκλογικού σώματος», είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή ακριβώς τη σχεδόν διαχρονική από τη μεταπολίτευση και μετά ηγεμονία, επιθυμεί να ανατρέψει σήμερα η νέα Δεξιά του κου Μητσοτάκη», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: «Μια Δεξιά που δεν είναι και τόσο νέα σε ιδέες, σε ταξική μονομέρεια και σε καθεστωτική στρατηγική. Διαθέτει όμως μια συντριπτική  επικοινωνιακή υπεροπλία, με όλα τα ΜΜΕ της διαπλοκής στο πλευρό της, που της δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζει το παλιό ως νέο, τη συντήρηση ως μεταρρύθμιση, την άλωση του κράτους ως «επιτελική» πρωτοτυπία, τα  φθαρμένα πρόσωπα ως φρέσκο πολιτικό προσωπικό. Το ψέμα ως αλήθεια και την αλήθεια ως ψέμα».

«Η αλήθεια της πολιτικής της είναι όμως τόσο άσχημη, και τόσο χυδαία θα έλεγα, που δεν μπορεί πια να κρύβεται, όσες αγιογραφίες κι αν διαπράττουν τα φιλικά τους ΜΜΕ. Και ακριβώς γι’ αυτό είναι σήμερα όχι μόνο σωστή, αλλά και επείγουσα η προοδευτική συστράτευση και η δημοκρατική αντίσταση. Εδώ και τώρα», πρόσθεσε εμφατικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η νέα Αριστερά

Ο Αλ. Τσίπρας προσδιόρισε την εικόνα της «νέας Αριστεράς» λέγοντας πρέπει «να υπερασπιστούμε τον κοινό τόπο όλων μας» και ότι «η Αριστερά της εποχής μας οφείλει, κατά τη γνώμη μου, να είναι πιο ανοιχτόμυαλη, πιο παρεμβατική, πιο ξεκάθαρα ευρωπαϊκή σε σχέση με τη σημερινή Ευρωπαϊκή Αριστερά. Και ταυτόχρονα, όμως, να είναι πιο ριζοσπαστική, πιο μαχητική, πιο ξεκάθαρα ταξικά προσανατολισμένη σε σχέση με τη σημερινή Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία. Οφείλει τέλος να είναι κόκκινη αλλά ταυτόχρονα και πράσινη».

 

Για ΚΙΝΑΛ: Δεν στηρίζουμε την Δεξιά του Μητσοτάκη

Έκανε και μία έμμεση αναφορά στο ΚΙΝΑΛ επισημαίνοντας ότι «φυσικά και δεν μας ανήκει η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη. Όπως δεν ανήκει σε κανένα. Εμείς ανήκουμε σε αυτή. Και όσοι ανήκουμε σ’ αυτή έχουμε χρέος να συντονίσουμε το βήμα μας για να κερδίσει η Ελλάδα ένα καλύτερο αύριο. Και δεν παίζουμε στα ζάρια τα ιμάτια της δημοκρατίας, στηρίζοντας τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη στα μεγάλα ζητήματα, την ώρα που ο λαός μας σταυρώνεται από την πολιτική της».

Ακόμη απάντησε στην κριτική της κυβέρνησης για τα εθνικά θέματα τονίζοντας ότι «ο τελευταίος που θα μπορούσε να μας εγκαλέσει για υπονόμευση του εθνικού μετώπου είναι ο κος Μητσοτάκης. Που για να κερδίσει λίγες ψήφους δε δίστασε να δηλητηριάσει και να διχάσει τον ελληνικό λαό, κάνοντας τα εθνικά μας θέματα αντικείμενο κεντρικής πολιτικής αντιπαράθεσης και σημαία ευκαιρίας».

Κώστας Πουλακίδας / HuffPost Greece
Από το Blogger.