Header Ads

Το κρύο σκοτώνει τους μετανάστες στον Έβρο: Εξι νεκροί σε τέσσερις μέρες

Ανησυχία προκαλεί στις Αρχές ο εντοπισμός έξι νεκρών μεταναστών στον Έβρο, σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών.

Όπως αναφέρουν πηγές από την Αστυνομική Διεύθυνση Έβρου, από την περασμένη Πέμπτη (5 Δεκεμβρίου) έως την περασμένη Κυριακή (8 Δεκεμβρίου) εντοπίστηκαν νεκροί έξι άνθρωποι, στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα. Οι νεκροί μετανάστες βρέθηκαν από Έλληνες αστυνομικούς στις περιοχές Μεγάλο Δέρειο, Γεμιστή και Κόρυμβο. Το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή από την ΕΛ.ΑΣ., η οποία αποδίδει τα περιστατικά στο σφοδρό κρύο που υπάρχει τα τελευταία 24ωρα στον Έβρο.

Οι μετανάστες είναι ασιατικής και αφρικανικής καταγωγής, οι οποίοι επιχείρησαν να περπατήσουν για ώρες για να φτάσουν στην Ελλάδα. Το κρύο τους «λύγισε», με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρουν. Η ιατροδικαστική εξέταση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί για να επιβεβαιωθεί και επίσημα ότι ο θάνατός τους οφείλεται σε υποθερμία.

Τα τραγικά περιστατικά έρχονται στο φως σε μία περίοδο που οι μεταναστευτικές ροές στον Έβρο παραμένουν αυξημένες. Μάλιστα, τα κυκλώματα αναγκάζουν σε πολλές περιπτώσεις τους μετανάστες να περνάνε από δύσκολα και δύσβατα περάσματα, προκειμένου να είναι βέβαιοι ότι δεν θα εντοπιστούν από τις Αρχές. Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται ιδιαίτερα το χειμώνα, καθώς πρόκειται για την εποχή που η επικινδυνότητα για τους μετανάστες εκτοξεύεται.

Το ποτάμι φουσκώνει, ενώ το χιόνι μπορεί να προκαλέσει και άλλους θανάτους. Σε κάθε περίπτωση οι Αρχές εκτιμούν ότι με τις νέες προσλήψεις συνοριοφυλάκων (συνολικά 400 άτομα), που θα πιάσουν δουλειά στον Έβρο, η ανταπόκριση της Συνοριοφυλακής θα είναι ακόμα πιο άμεση και τα σύνορα θα φυλάσσονται καλύτερα. Το γεγονός αυτό ενδεχομένως να στείλει ένα «μήνυμα» στους διακινητές και να περιορίσουν τη δράση τους. 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.