Header Ads

ΗΠΑ: Προβλήματα για το «The Irishman» - Αλυσίδες κινηματογραφικών αιθουσών δεν συνεργάζονται με το Netflix

 

Η πολυσυζητημένη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Ο Ιρλανδός», θα προβληθεί σε θέατρο του Μπρόντγουεϊ στην Νέα Υόρκη, καθώς μεγάλες αλυσίδες κινηματογραφικών αιθουσών όπως η AMC, αρνούνται να την προβάλλουν.

Είναι η πρώτη φορά στα 112 χρόνια ιστορίας του, που το Θέατρο Μπελάσκο, θα προβάλει κινηματογραφική ταινία, με το Netflix να ανακοινώνει πως θα εγκαταστήσει τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, για να εγγυηθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Variety, το Netflix, προσπαθεί να έρθει σε συμφωνία και με άλλες ανεξάρτητες αίθουσες για την προβολή της ταινίας.

Το πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά το χρονικό διάστημα που παρεμβάλλεται μεταξύ της προβολής στις κινηματογραφικές αίθουσες και αυτόν στην πλατφόρμα του Netflix.

Οι μεγάλες αλυσίδες κινηματογραφικών αιθουσών απαιτούν την προβολή της ταινίας επί ενενήντα ημέρες προτού προβληθεί από την εκάστοτε πλατφόρμα, ενώ το Netflix έχει αποφασίσει να καταστρατηγήσει αυτόν τον όρο προβάλλοντας την μόλις τρεις εβδομάδες μετά.

Το Θέατρο Μπελάσκο έχει ανακοινώσει πως θα ακολουθήσει το κλασικό πρόγραμμα προβολής στα έργα στο Μπρόντγουεϊ, με έξι προβολές από Τρίτη μέχρι Παρασκευή και με μία επιπλέον απογευματινή παράσταση, το Σάββατο και την Κυριακή.

Πηγή: Variety, The Independent

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.