Header Ads

Ερντογάν: «Να δούμε τι θέλει η Ελλάδα από εμάς και εμείς από αυτή»

Για όλα τα θέματα εξωτερικής πολιτικής μίλησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σε διευθυντές τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων. Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία και τα ελληνοτουρκικά.

Σχετικά με τη νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα σημείωσε ότι η πρώτη επαφή υπήρξε θετική, για να προσθέσει: «Εύχομαι κι εκείνοι να μείνουν πιστοί σε αυτά που εξέφρασαν και να κάνουν τα αντίστοιχα βήματα, να βελτιώσουμε τις σχέσεις Τουρκίας- Ελλάδας, να γίνουν πολύ καλύτερες. Έχουμε ήδη αναθέσει να γίνουν επαφές. Να δούμε στη νέα αυτή περίοδο τι θέλει από εμάς η Ελλάδα, τι θέλουμε εμείς από αυτήν. Αυτά θα συζητηθούν από τις επιτροπές και θα κάνουμε τα ανάλογα βήματα».

Η Τουρκία δεν ιδρύθηκε έπειτα από έναν πόλεμο με μια μικρή χώρα, όπως η Ελλάδα, αλλά έπειτα από νίκη κατά των δυνάμεων που την έστειλαν έναντιον μας, σημείωσε κάνοντας αναφορά στο Μικρασιατικό και πρόσθεσε: «Πάντα έχουν την Ελλάδα και τους Ελληνοκύπριους πάνω μας, ως δαμόκλειο σπάθη».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.