Header Ads

HuffPost Weekend: Μπεμπέλ Ζιλμπέρτο, Τακίμ - Αρβανιτάκη και βόλτα στην Αθήνα με τη WWF

Το πρότελευταίο Σαββατοκύριακο πριν το Πάσχα είναι ίσως αυτό με τις πιο πολλές εκδηλώσεις στην πόλη. Οι εκδηλώσεις ποικίλουν και είναι για όλες τις ηλικίες και τις προτιμήσεις. Από μουσικές εκδηλώσεις, μέχρι bazaar βιβλίων, φεστιβάλ κινηματογράφου και περιπάτους στην Αθήνα με τη WWF, επιλέξτε πού θα πάτε και με καλό καιρό. 

Η HuffPost προτείνει:

Παρασκευή, 12 Απριλίου 

Τρίο El Greco 

Σε συνέχεια της δυναμικής του παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή, το Τρίο el Greco εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, σε ένα πρόγραμμα που επισκέπτεται τις «δύο Σχολές της Βιέννης».

Το μουσικό σχήμα Τρίο el Greco ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2016 από τους ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες Φαίδωνα Μηλιάδη (βιολί), Αλέξη Καραϊσκάκη-Νάστο (τσέλο) και Θοδωρή Ιωσηφίδη (πιάνο) και έκτοτε έχει καταξιωθεί ως ένα από τα πιο ενεργά σχήματα μουσικής δωματίου της χώρας.

Πληροφορίες

Τρίο el Greco 

Παρασκευή 12 Απριλίου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος

Οι δύο Σχολές της Βιέννης
Έργα Χάυντν, Σούμπερτ, Σκαλκώτα 

Ώρα Έναρξης: 20.30

Τιμές εισιτηρίων:
€15 - €10
€ 7 μαθητές, φοιτητές

6ο Bazaar Βιβλίων στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138

Το έκτο BAZAAR βιβλίων, του Μουσείου Μπενάκη πραγματοποιείται στο κτήριο της οδού Πειραιώς, από την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, στις ώρες λειτουργίας του κτηρίου (Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 - 22:00 και Κυριακή: 10:00 – 18:00).

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, θα υπάρχει τμήμα με SECONDHAND βιβλία σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Με αφορμή το 6ο BAZAAR βιβλίων, το Τμήμα Επικοινωνίας οργανώνει στο instagram τον διαγωνισμό φωτογραφίας #BenakiBookChallenge. 

Οι χρήστες του instagram καλούνται να εξερευνήσουν τις εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη, να επιλέξουν το βιβλίο που θα τους εμπνεύσει και να σκηνοθετήσουν τη δική τους φωτογραφία. Κάθε φωτογραφία που θα ανέβει στο instagram με hashtag #benakibookchallenge και tag το @TheBenakiMuseum, θα λάβει μέρος στον ομώνυμο διαγωνισμό που θα διαρκέσει έως τις 31 Απριλίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα

OUTVIEW Film Festival  

Το φετινό Outview Film Festival φέρνει στην επιφάνεια το απόλυτα επίκαιρο μήνυμα, το οποίο έχει αναδειχθεί μέσα από το Φεμινιστικό Κίνημα, και ανοίγει εκ νέου τη συζήτηση σε σχέση με το ιδιωτικό και το κοινωνικό, την ιδιωτική και τη δημόσια σφαίρα, το προσωπικό και το πολιτικό

Οποιοσδήποτε μπορεί να προσποιείται πως οι επιλογές του/της δεν είναι παρά προσωπικές υποθέσεις, οι οποίες έχουν φτωχό συλλογικό αντίκτυπο στον κοινωνικό ιστό. Πως η ενδοοικογενειακή βία, η ανισότητα και οι δυσκολίες πρόσβασης σε βάρος των ΑμεΑ, η ανακύκλωση και η κλιματική αλλαγή, ο ρατσισμός, η ομοφοβία, η τρανσφοβία, ο μισογυνισμός, κινούνται στη σφαίρα της ιδιωτικότητας, και δεν είναι πολιτικές επιλογές.

Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει συνολικά 28 ταινίες μεγάλου μήκους (13 μυθοπλασίας και 15 ντοκιμαντέρ), οι οποίες έχουν κάνει πρεμιέρα στα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του πλανήτη.

Από τις 11 έως τις 17 Απριλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα

 Σάββατο, 13 Απριλίου

Μπεμπέλ Ζιλμπέρτο

Το μεγάλο μουσικό απωθημένο του ελληνικού κοινού, η πολυβραβευμένη με Grammy Bebel Gilberto, καταφθάνει το Σάββατο 13 Απριλίου για να ντύσει με βραζιλιάνικα χρώματα και εξωτικούς ήχους τη κεντρική σκηνή του Gazarte.

Έχοντας φανατικό κοινό σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα μετά την κυκλοφορία του Tanto Tempo το 2000, έχει καταφέρει να δώσει τη δική της χροιά στη σημερινή bossa nova μουσική, τόσο με τα αιθέρια φωνητικά της όσο και με την μελαγχολική αλλα ταυτόχρονα ονειρική στιχουργική της προσέγγιση. Αν θέλει κανείς να ιχνηλατήσει τις ρίζες της συγκεκριμένης μουσικής, θα καταλήξει στο όνομα του πατέρα της, τον ξακουστό João Gilberto, με την επιτυχία να είναι οικογενειακή τους υπόθεση και το ταλέντο στα γονίδιά τους, χαρίζοντάς μας μουσικούς θησαυρούς δεκαετίες ολόκληρες.

Την βραδιά θα ανοίξει η βραβευμένη συνθέτρια και ερμηνεύτρια Κατερίνα Πολέμη. Το Σάββατο 13 Απριλίου η bossa nova παρουσιάζεται στην καλύτερη εκδοχή της στην κεντρική σκηνή του Gazarte.

Πληροφορίες

13/04/2019 

Το live ξεκινάει 22:00 

Προπώληση: Α′ Ζώνη 45€ Ι Β′ Ζώνη 35€ Ι Γ′ Ζώνη 25€ Ι Όρθιοι 17€
Ταμείο: Α′ Ζώνη 47€ Ι Β′ Ζώνη 37€ Ι Γ′ Ζώνη 27€ Ι Όρθιοι 19€

 

Ο οραματιστής κινηματογραφιστής Βέρνερ Χέρτσογκ στη Στέγη

 

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας - Νίκος Πορτοκάλογλου: «Τι έχει μείνει απ’τη φωτιά»

Το πιο πετυχημένο πρόγραμμα της σεζόν συνεχίζεται για άλλες δύο εμφανίσεις στο Γυάλινο μουσικό θέατρο. 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, έφτιαξαν το μουσικό πρόγραμμα που αγαπήθηκε περισσότερο φέτος το χειμώνα και συνεχίζουν παρέα με έναν εκλεκτό καλεσμένο κάθε σαββατόβραδο να αναρωτιούνται ”Τι έχει μείνει απ′ τη φωτιά”. Στην προτελευταία εμφάνιση τους, το Σάββατο 13 Απριλίου, η Δήμητρα Παπίου, με την στιβαρή φωνή της ανεβαίνει στη σκηνή του Γυάλινου  για ένα τζαμάρισμα με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και το Νίκο Πορτοκάλογλου.

Συντελεστές 

Steve Tesser κιθάρα, τραγούδι
Αγάπη Διαγγελάκη τραγούδι, γιουκαλίλι, μεταλλόφωνο
Μαζί τους οι :
Βύρων Τσουράπης μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, τραγούδι
Ηλίας Λαμπρόπουλος βιολί, τρομπέτα,κλαρίνο, μπουζούκι, τραγούδι
Άκης Αμπράζης μπάσο, κρουστά
Δημήτρης Καλονάρος τύμπανα, κρουστά
Φίλιππος Σπυρόπουλος κρουστά, τύμπανα
Τον ήχο έχουν επιμεληθεί ο Γιώργος Καραγιαννίδης και ο Άκης Πασχαλάκης

Πληροφορίες

Έναρξη: 22.30

Τιμές
12 ευρώ με μπύρα ή κρασί στο bar
14 ευρώ με ποτό στο bar
25 ευρώ με ποτό στο τραπέζι
75 ευρώ φιάλη κρασί | 2 άτομα
150 ευρώ φιάλη ποτού | 4 άτομα

Δημήτρης Μυστακίδης | Εγκλήματα στο Ρεμπέτικο Η Επιστροφή

Μετά τις άκρως επιτυχημένες και ενδιαφέρουσες χειμερινές παραστάσεις των ”Εγκλημάτων” στο ΙΛΙΟΝ plus, ο Δημήτρης Μυστακίδης επιστρέφει για ακόμη δύο παραστάσεις. Για όσους θέλησαν να παραβρεθούν και δεν τα κατάφεραν και για αυτούς που αδημονούν να ξαναέρθουν. Για όσους αγαπάνε το ρεμπέτικο, τις ιστορίες και τα διαχρονικά μηνύματά του. 

Σε αυτά και άλλα τέτοια βασανιστικά ερωτήματα έρχεται να απαντήσει ο Δημήτρης Μυστακίδης. Και μαζί μ′ αυτά, να φωτίσει μεγάλα εγκλήματα που συντάραξαν την Ελλάδα του Μεσοπολέμου και που καταγράφηκαν με τον πιο γλαφυρό τρόπο μέσα από ρεμπέτικα τραγούδια. 

Συντελεστές

Δημήτρης Μυστακίδης: κιθάρα, μπουζούκι, λαούτο και τραγούδι
Ιφιγένεια Ιωάννου: κανονάκι και τραγούδι
Δημήτρης Παππάς & Γιώργος Τσαλαμπούνης:
κιθάρα, μπαγλαμά και τραγούδι
Σάκης Καρακώστας: βιολί
Δημήτρης Τσεκούρας: κοντραμπάσο

Πληροφορίες

Σάββατα 13 και 20 Απριλίου
ΙΛΙΟΝ plus, Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17
Πληροφορίες 210 8824 383

Ώρα έναρξης: 22:30

Είσοδος: 8 ευρώ (Ορθίων)

Φιάλη ποτό : 110 ευρώ στα 4 άτομα | Μπουκάλι Κρασί 55 ευρώ στα 2 άτομα
(Αφορά καθήμενους, μόνο με κράτηση στο 210 8824 383)

 

Το Λιμάνι ως Θέατρο Αλλαγής

Το πρόγραμμα «Το λιμάνι ως θέατρο αλλαγής του κόσμου: Αθήνα – Πειραιάς, μια σχέση αμφίδρομη», μια διοργάνωση της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, που ξεκίνησε τον Μάρτιο, συνεχίζεται μέχρι τις 21 Απριλίου με μεγάλη συμμετοχή του κοινού! Λογοτεχνικές διαδρομές, ξεναγήσεις εν πλω, επισκέψεις σε καρνάγια, ναυπηγεία και στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά. Ανοιχτές ημέρες σε τοπόσημα των δύο πόλεων με αρχεία, συλλογές και εκθέματα που αποκαλύπτονται συχνά για πρώτη φορά, εκθεσιακές διαδρομές, ομιλίες από ανθρώπους ευρύτερου κύρους. Συνεργασία με σημαντικούς φορείς, ινστιτούτα, ιδρύματα και μουσεία στην Αθήνα και στον Πειραιά

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα

Κυριακή, 14 Απριλίου

Ανοιχτός περίπατος για το περιβάλλον στην Αθήνα από το WWF 

Το WWF Ελλάς γιορτάζει τις δράσεις του για το 2018 με έναν πρωτότυπο, ανοιχτό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, ελεύθερης συμμετοχής για όλους, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Δέκα σημεία στο κέντρο της Αθήνας μετατρέπονται σε «δέκα λόγους γιορτής» και συνθέτουν το WWFWalk, έναν πρωτότυπο περίπατο, μέσω του οποίου μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα το έργο του WWF και να συμμετάσχουν σε δημιουργικές δράσεις, παιχνίδια, παρουσιάσεις, εργαστήρια, εκθέσεις φωτογραφίας που κρύβουν  μουσικές, γευστικές και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Πληροφορίες

  • WWFWalk: Κυριακή 14 Απριλίου (11.00 -16.00)
  • Ως επίσημο σημείο εκκίνησης του WWFWalk έχει οριστεί η πλατεία Κλαυθμώνος.
  • Η συμμετοχή στις δράσεις του περιπάτου είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι πέρα από το σημείο εκκίνησης στην πλατεία Κλαυθμώνως μπορούν να ακολουθήσουν τον Ανοιχτό περίπατο σε οποιαδήποτε από τους σταθμούς του WWF walk. 

Για δήλωση συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα

 

ΤΑΚιΜ στο Σταυρό του Νότου

Η Ούμ Καλσούμ και η Φαϊρούζ συναντούν τον Μανώλη Αγγελόπουλο και τον Στέλιο Καζαντζίδη. Από τη Φολέγανδρο και το Ζαγόρι μέχρι την Πόλη και τη Σμύρνη. Από «Σμυρνέικα τραγούδια» μέχρι «Τραγούδια Αρμένικα» για «βράδια εργένικα» και όχι μόνο…”
 
Ένα μουσικό ξεφάντωμα με το εκρηκτικό ρεπερτόριο των ΤΑΚΙΜ να συναντά το λαϊκό-ρεμπέτικο και έντεχνο ελληνικό τραγούδι σε ένα τρίωρο πρόγραμμα γεμάτο μουσικές εκπλήξεις.
 
Μια μεγάλη παρέα, οι ΤΑΚΙΜ, παίζουν, τραγουδούν και διασκεδάζουν επί σκηνής μαζί με τους φίλους τους, με αφετηρία το γνώριμο δυναμικό ήχο τους και όλα αυτά που μας ενώνουν. 

Συντελεστές

Αρετή Κετιμέ & Γιάννης Νιάρχος

Special guests:
14/4 Ελευθερία Αρβανιτάκη
        Παναγιώτης Λάμπουρας

21/4 Παντελής Θαλασσινός
        Ιφιγένεια Ιωάννου

Πληροφορίες

Σταυρός του Νότου 
Κυριακή 14 & 21 Απριλίου

Ώρα Έναρξης: 21.00
 
Τιμή Εισόδου: Bar 15€  (κρασί , μπύρα)
Τραπέζι 20€ (ελάχιστη κατανάλωση)

Δευτέρα, 15 Απριλίου 

«Τον Νυμφώνα σου βλέπω»

 

Για ακόμα μία χρονιά ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής θα πραγματοποιήσει μια μοναδική μουσική εκδήλωση. Στις 15 Απριλίου ώρα 19:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών η σπουδαία κυρία της Ελληνικής μουσικής Γλυκερία, η χορωδία του Συνδέσμου Ψαλτών Αττικής, η παιδική χορωδία των Σχολών Λαμπίρη και η νεανική χορωδία του Ωδείου Φόρμιγξ, θα μας ταξιδέψουν στο κατανυκτικό πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδος με ύμνους, παραδοσιακά τραγούδια και συνθέσεις προσαρμοσμένες στη νέα εποχή. 

Προσκλήσεις θα διατεθούν από

  • Τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Αττικής: Ακαδημίας 95 Αθήνα (πλησίον πλ. Κάνιγγος) Γ’ όροφος. Τηλ. 210 32 36 568 ώρες 10:00 με 13:00 
  • Το Ωδείο Φόρμιγξ:  Κεφαλληνίας 75 και Αριστοτέλους  Τηλ. 210 88 42 776 
  • Τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος  Αχαρνών

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα

Ρεσιτάλ Πιάνου στο Athenaum

Κατερίνα Καμπακλή

Αντρέας Σταματόπουλος

J. S. Bach, M. Ravel

Πληροφορίες

Δευτέρα, 15 Απριλίου στις 20:00 

Αthenaum

Αδριανού 3, Τ.Κ.: 105 55 Θησείο, Αθήνα

Τηλ.: 210 321 19 87, 55 και 49

Μαρία Παπαγεωργίου στο Σταυρό του Νότου

Η Μαρία Παπαγεωργίου θα ομορφύνει ακόμη μία Δευτέρα μας στο club του Σταυρού του Νότου.  

Πλαισιωμένη από έξι αφοσιωμένους συνεργάτες και με ανανεωμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει παλιά, νεότερα και ολοκαίνουρια, ακυκλοφόρητα τραγούδια, θα μας προσφέρει μία συναισθηματική εμπειρία, βαθιά κι αληθινή από αυτές που θυμάσαι για καιρό και δεν θέλεις να χάσεις.

Το κορίτσι με την κόκκινη κιθάρα, μετά τη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδώρακη και το άλμπουμ «Αλληλογραφία», τη συλλεκτική εμφάνιση στο Six D.O.G.S, την παρουσίαση του ξεχωριστού HomeBound Project και τα νέα τραγούδια της, θα εμφανιστεί στον χώρο όπου καθιερώθηκε και τη Δευτέρα 15 Απριλίου. 

Πληροφορίες

Μαρία Παπαγεωργίου

 στον Σταυρό του Νότου - Club

 και τη Δευτέρα 15 Απριλίου

Εισιτήρια: 
13€ είσοδος με μπύρα / κρασί - μπαρ
15€ με μπύρα / κρασί - τραπέζι

Ώρα προσέλευσης: 21:00
Έναρξη: 21: 45

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.