Header Ads

Εφορία: Από την 1η Νοεμβρίου το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής με 120 εφοριακούς

Από την 1η Νοεμβρίου 2019 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής (ΚΕΟΦ), το οποίο με 120 εφοριακούς θα είναι αρμόδιο για την είσπραξη των οφειλών των φορολογούμενων που υπάγονται στις ΔΟΥ του νομού Αττικής.

Αυτό προκύπτει από απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, η οποία προσδιορίζει το πλαίσιο για τη λειτουργία του Κέντρου με το οποίο θα επιχειρηθεί η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία. Σημειώνεται ότι το ΚΕΟΦ θα είναι αρμόδιο για την είσπραξη οφειλών που δεν υπερβαίνουν το 1,5 εκατ ευρώ.

Στην απόφαση μεταξύ άλλων προβλέπονται τα ακόλουθα:

-Το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής, Ειδική Αποκεντρωμένη Υπηρεσία, επιπέδου Διεύθυνσης, υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης και έχει έδρα τον νομό Αττικής.

- Το Κέντρο Είσπραξης Οφειλών Αττικής είναι αρμόδιο για την επιδίωξη της είσπραξης των οφειλών, οπουδήποτε στην επικράτεια, οφειλετών που υπάγονται σε οποιαδήποτε ΔΟΥ της Περιφέρειας Αττικής, παράλληλα με τις κατά τόπον αρμόδιες ΔΟΥ, οι οποίες εξακολουθούν να έχουν αρμοδιότητα για την επιδίωξη είσπραξης των οφειλών αρμοδιότητάς τους.

- Τα αρμόδια Τμήματα του ΚΕΟΦ θα λαμβάνουν στοχευμένα μέτρα και θα προχωρούν στη λήψη αναγκαστικών, διασφαλιστικών μέτρων για την είσπραξη των οφειλών, ενώ θα παρακολουθούν και την πορεία των ρυθμίσεων των οφειλετών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ) 

HuffPost Greece / Newsroom
Από το Blogger.