Header Ads

ΗΠΑ: Μεξικάνοι κλέβουν υλικά από το τείχος για ιδιωτική χρήση

Το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικό όπως έχει αρχίσει και χτίζεται έτσι και γκρεμίζεται.

Σύμφωνα με αξιωματούχους που μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό του Σαν Ντιέγκο KUSI-TV, δεκαπέντε με είκοσι άτομα έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της αφαίρεσης - κλοπής του λεπιδοφόρου συρματοπλέγματος που βρίσκεται τοποθετημένο στο πάνω μέρος του φράχτη, με σκοπό να πουληθεί σε ιδιώτες,  στην πόλη της Τιχουάνα, για την προστασία των σπιτιών τους.

 Η όλη κατασκευή, έγινε από τον Αμερικάνικο Στρατό το Νοέμβριο του μετά από πίεση που ασκήθηκε από τον Ντόναλντ Τραμπ το 2018, καθώς ανησυχούσε για εισβολή μεταναστών στις ΗΠΑ.

Η δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης της Τιχουάνα, Μάρκο Αντόνιο Σοτομαγιόρ Αρμεζκούα στην εφημερίδα The San Diego Union-Tribune ήταν αποστομωτική. «Παρατηρήσαμε πως το συρματόπλεγμα που είχε τοποθετηθεί, στην περιοχή του τείχους, δεν είναι πια εκεί».

Αν και οι αρχές από το Μεξικό δήλωσαν στην εφημερίδα πως οι συλληφθέντες ήταν Μεξικάνοι πολίτες, κάτοικος της Τιχουάνα μπέρδεψε την όλη υπόθεση, όταν ανέφερε πως ο άνθρωπος που της πούλησε το συγκεκριμένο σύρμα, δεν είχε τα τυπικά χαρακτηριστικά.

Η γυναίκα που συστήθηκε στη εφημερίδα El Sol de Tijuana, με το όνομα Βερόνικα, τόνισε οτι, ο ανθρωπος αυτός είχε μπλέ μάτια, ξανθά μαλλιά και δεν μιλούσε καλά τα Ισπανικά.

Για την ιστορία, οι κάτοικοι πληρώνουν κοντά στα δύο δολάρια την τοποθέτηση τους συρματοπλέγματος στα σπίτια τους, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό της Τιχουάνα, XEWT-12 TV.

Πηγή: HuffPost US

 

Newsroom / HuffPost US
Από το Blogger.