Header Ads

Γρεβενά: Έναρξη δομών εκπαίδευσης για προσφυγόπουλα

Γρεβενά: Έναρξη δομών εκπαίδευσης για προσφυγόπουλα

Στα θρανία αναμένεται να καθίσουν από σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 τα 150 παιδιά προσφύγων, που φιλοξενούνται από τον περασμένο Οκτώβριο σε ξενοδοχεία της Ορεινής περιοχής των Γρεβενών.

Ήδη στις πέντε από τις έξι Δομές Εκπαίδευσης, που θα λειτουργήσουν από σήμερα έχουν γίνει οι απαραίτητες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ενώ θα υπάρχει ειδική μέριμνα για τη μετακίνηση των παιδιών από τα χωριά στα οποία διαμένουν.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αναμένεται να λειτουργήσουν τις απογεματινές ώρες από ένα τμήμα, στο 3ο και 7ο δημοτικό σχολείο της πόλης των  Γρεβενών, όπου θα ενταχθούν 80 παιδιά και δυο τμήματα υποστήριξης για την εκπαίδευση 30 προσφυγόπουλων, στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα λειτουργήσει και ένα τμήμα με 20 παιδιά στο δημοτικό σχολείο Κρανιάς.

Επίσης θα λειτουργήσουν από σήμερα τις πρωινές ώρες  και δύο τμήματα υποδοχής στο ΕΠΑΛ Γρεβενών, όπου θα ενταχθούν συνολικά περίπου 40 παιδιά.

Σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών φιλοξενούνται, σε 10 ξενοδοχεία, 765 πρόσφυγες εκ των οποίων τα 310  είναι παιδιά.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1438768
Από το Blogger.