Header Ads

Σάλος στο καλλιτεχνικό πατινάζ -Αμερικανίδα τραυμάτισε με τη λεπίδα της την αντίπαλό της

Στην Ιαπωνία συνέβη ένα απίστευτο περιστατικό κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου πρωταθλήματος πατινάζ. Δεν είμαι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει στο άθλημα

Στην πρόβα τζενεράλε και λίγο πριν την πρεμιέρα, η Λιμ Εούν Σο, το αστέρι της Νοτίου Κορέας, δέχτηκε ένα χτύπημα στο πόδι από την Αμερικανίδα αντίπαλό της, Μαρία Μπελ.

Συγκεκριμένα, η 22χρονη Μπελ μετά από φιγούρα, προσγειώθηκε κοντά στην 16χρονη Σο και με την λεπίδα του παπουτσιού της την τραυμάτισε στο πόδι.

Η Νοτιοκορεάτισσα κρατώντας το πόδι της, εγκατέλειψε το παγοδρόμιο και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο κινδυνεύοντας να χάσει την διοργάνωση.

Φαίνεται ότι η κίνηση της Αμερικανίδας αθλήτριας δεν ήταν τυχαία και υπάρχει αρκετό παρασκήνιο πίσω από την κίνηση αυτή. Η Διεθνής Ένωση Πατινέρ πάντως δήλωσε ότι μπορεί να ήταν ατύχημα. Η ομοσπονδία της Νότιας Κορέας ζήτησε από την Ένωση να υποβάλει επίσημη καταγγελία.

Σημειώνεται, ότι παρά το ατύχημα, η Λιμ βαθμολογήθηκε με 72,91 πόντους και κατέκτησε την πέμπτη θέση, μια θέση πάνω από την Μπελ.

Κανένας πατινέρ δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής το συμβάν.

Το περιστατικό αυτό ξύπνησε μνήμες από την υπόθεση της Τόνια Χάρντινγκ, το 1994.Στην συγκεκριμένη υπόθεση, η ολυμπιονίκης του αθλήματος Νάνσι Κέριγκαν κατηγορήθηκε ότι πλήρωσε άνδρα για να χτυπήσει την Χάρντινγκ πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα του 1996.

Πηγή: HuffPost US

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.