Header Ads

Παραιτήθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η Μυρσίνη Λοΐζου

Selfie με τον Αλέξη Τσίπρα για το Facebook. 

Παραιτήθηκε η Μυρσίνη Λοϊζου από την υποψηφιότητά της ως ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Την παραίτησή της γνωστοποίησε η ίδια με δήλωσή της.

Η  Λοϊζου έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στις 25 Φεβρουαρίου 2017, επειδή δεν είχε δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της, με αποτέλεσμα να εισπράττει παρανόμως την σύνταξή της για 69 μήνες. Η ποινή ήταν δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή, ενώ η αποκάλυψη έγινε από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Το συνολικό ποσό που είχε εισπράξεις παράνομα τους 69 μήνες ανέρχεται στα 52.000 ευρώ, αλλά σύμφωνα με την εφημερίδα, με τις προσαυξήσεις έχει ανέλθει στα 94.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι στις 14 Μαϊου η Λοϊζου δικάζεται και πάλι για φορολογικά αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, της παραίτησης προηγήθηκε επικοινωνία της Λοϊζου με το Μαξίμου, από το οποίο της ζητήθηκαν εξηγήσεις, καθώς δεν γνώριζε το θέμα – άλλωστε και η ίδια δεν το ανέφερε στις συζητήσεις που είχε όταν της έγινε η πρόταση να είναι υποψήφια.

Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ

Προφανώς οι εξηγήσεις που έδωσε σε κορυφαίο υπουργό δεν κρίθηκαν επαρκείς και αποφασίσθηκε η ίδια να αποχωρήσει από το ψηφοδέλτιο. Για το θέμα ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες συμμετέχοντας στην σύνοδο κορυφής.

Υπογραμμίζεται ότι η αποκάλυψη προκάλεσε εξαρχής αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν την κάλυψε και ουσιαστικά την άφησε μόνη της για να δώσει απαντήσεις.

Από το κόμμα δεν έγινε καμία αναφορά, ενώ την υπόθεση ανέλαβε να χειριστεί το Μαξίμου. Ενδεικτική της απόστασης είναι η δήλωση που έκανε στον Alpha ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Είμαι βέβαιος ότι η κυρία Λοΐζου δεν παίρνει τα χρήματα αυτά. Δεν μπορώ να γνωρίζω λεπτομέρειες της δικαστικής απόφασης».

Κώστας Πουλακίδας / HuffPost Greece
Από το Blogger.