Header Ads

Κάλεσμα Τσίπρα για διάλογο και συνεργασία σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις

«Κάλεσμα» σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην εκδήλωση «Ευημερία για όλους σε μια βιώσιμη Ευρώπη» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια «κόκκινη και πράσινη συμμαχία» και τόνισε πως κοινός στόχος πρέπει να είναι η ενσωμάτωση των αποκλεισμένων λαϊκών τάξεων σε μια νέα στρατηγική, κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμης ανάπτυξης.

«Το φθινόπωρο του 2015, οι δυνάμεις του κατεστημένου στην Ευρώπη αιφνιδιάστηκαν από μια αλλόκοτη συμφωνία των Πορτογάλων Σοσιαλιστών με την Αριστερά, τους Κομμουνιστές και τους Πράσινους, πάνω σε ένα πρόγραμμα αντιλιτότητας, προσεκτικού, και εντός των Συνθηκών της Ευρωζώνης, αλλά πάντως ενάντια στη λογική των συνεχών περικοπών και των απορρυθμίσεων.

Αντίστοιχα, στην Ισπανία, η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ, σε συμφωνία με την Αριστερά, προχώρησε πρόσφατα στην εμβληματική αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 22%. Αυτά τα τρία προοδευτικά κυβερνητικά εγχειρήματα στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία, συγκροτούν εκ των πραγμάτων ένα διαφορετικό πολιτικό υπόδειγμα στην Ευρώπη», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ έστειλε μήνυμα σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για συνεργασία και διάλογο «κόντρα στη ζοφερή πραγματικότητα ως νομοτέλεια».

«Να αγωνιστούμε από κοινού, παρά τις υπαρκτές διαφορετικότητες, για να αλλάξουμε αυτή την πραγματικότητα. Να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για την υπέρβαση του κυρίαρχου μοντέλου, που έχει οδηγήσει την Ευρώπη σε έκρηξη των ανισοτήτων, αλλά και σε μια πρωτοφανή υπαρξιακή κρίση», σημείωσε επίσης ο πρωθυπουργός.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Ελληνικό γραφείο του Friedrich-Ebert-Stiftung και το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ).

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.