Header Ads

Θύελλα αντιδράσεων μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ εναντίον του Μάικλ Τζάκσον

Το «Leaving Neverland», ντοκιμαντέρ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου HBO που παρουσιάζει την έρευνα γύρω από τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης σε παιδιά εναντίον του Μάικλ Τζάκσον, προκάλεσε μια σειρά από συναισθήματα για τους θεατές, μετά την πρόσφατη προβολή.

Το φιλμ εστιάζει στους Γουέιντ Ρόμπσον και Τζέιμς Σέιφτσακ, δυο άνδρες οι οποίοι ισχυρίζονται ότι υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση από τον Τζάκσον, σε νεαρή ηλικία. Το πρώτο μισό του ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε χθες, Κυριακή, δείχνει τις εμπειρίες των δυο ανδρών με λεπτομέρεια, συμπεριλαμβανομένων των συγγενών που γνώριζαν καλά τον Τζάκσον εκείνη την περίοδο και τον χαρακτήριζαν ως έναν άκακο και παιδαριώδες ποπ σταρ. 

Οι Ρόμπσον και Τζάκσον εντάχθηκαν ξεχωριστά στον κύκλο του Τζάκσον με σκοπό να αναζητήσουν μέντορα. Οι άνδρες ισχυρίζονται ότι ο δημοφιλής τραγουδιστής τους «σύστησε» στην πορνογραφία, τον αυνανισμό, το στοματικό σεξ και πολλά περισσότερα, όταν ήταν παιδιά. Μετά την προβολή ενός δίωρου από το τεσσάρων ωρών ντοκιμαντέρ, πολλοί ακτιβιστές και σελέμπριτι εξέφρασαν την υποστήριξή τους προς τα θύματα, μέσω του Τουίτερ.

«Ως πρώην παιδί-ηθοποιός, δεν μπορώ παρά να παρακολουθήσω αυτό το ντοκιμαντέρ και να σκεφτώ πόσο λάθος είναι για τα παιδιά να βρεθούν στη θέση να προχωρήσουν σε πράξεις για να ευχαριστήσουν τους ενήλικες. Είναι μια τόσο επικίνδυνη και πολλές φορές υβριστική κατηφόρα», έγραψε στο Τουίτερ η συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, Άμπερ Τάμπλιν. 

«Ποιος θα άφηνε ένα αγόρι επτά ετών να κάνει παρέα με έναν ενήλικο άνδρα. Δεν βγάζει νόημα για μένα που είμαι μητέρα», έγραψε η παρουσιάστρια Ρόζι Ο’Ντόνελ.

Άλλοι θεατές υπήρξαν περισσότερο επικριτικοί για το ντοκιμαντέρ και τα θέματα που παρουσιάζει. Μάλιστα, μερικοί χρησιμοποίησαν τα χάσταγκ #MJInnocent και #MuteHBO για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους. 

«Μην δείτε αυτές τις ανοησίες για τον Μάικλ Τζάκσον, αντί αυτού, ακούστε τη μουσική του», έγραψε ο παραγωγός και συγγραφέας, Πολ Μούνει. 

 

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά. 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.