Header Ads

Βενεζουέλα: Επιστροφή του στο Καράκας ανήγγειλε ο Χουάν Γκουαϊντό

Ο Χουάν Γκουαϊντό, που ανήγγειλε την επιστροφή του στο Καράκας, έπειτα από μια μίνι-περιοδεία στη Νότια Αμερική, κάλεσε τους οπαδούς του να διαδηλώσουν και προειδοποίησε την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο εναντίον οποιασδήποτε απόπειρας να τον «απαγάγει» μόλις αφιχθεί.

«Αν (ο Μαδούρο) προσπαθήσει να με απαγάγει, αυτό θα είναι αναμφίβολα ένα από τα τελευταία λάθη που θα διαπράξει», είπε ο Γκουαϊντό, που έχουν αναγνωρίσει ως τον μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας περίπου πενήντα χώρες, απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του μέσω ενός ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Κυριακής.

Ο 35χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης, που αψήφησε την απαγόρευση εξόδου από την επικράτεια την οποία του είχε επιβάλει το Ανώτατο Δικαστήριο για να κάνει την περιοδεία του στη γειτονική Κολομβία, στη Βραζιλία, στην Παραγουάη, στην Αργεντινή και στον Ισημερινό, εκφράστηκε έχοντας στο πλάι του τη σύζυγό του Φαμπιάνα, με φόντο μια σημαία της Βενεζουέλας. Δεν διευκρίνισε πού βρισκόταν.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ανήγγειλε μέσω Twitter την επιστροφή του στο Καράκας, προτρέποντας τους πολίτες να διαδηλώσουν «σε όλη τη χώρα στις 11:00 (σ.σ. στις 17:00 ώρα Ελλάδας)».

«Πάμε καλά, επειδή είμαστε μαζί. Πάμε Βενεζουέλα!», έγραψε ο Γκουαϊντό, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, βρισκόταν ακόμα στον Ισημερινό, αν και το επίσημο πρόγραμμά του ανέφερε πως θα αναχωρούσε το πρωί.

Ο Γκουαϊντό πήγε μυστικά στην Κολομβία πριν από περίπου δέκα ημέρες, περνώντας τα σύνορα με τη βοήθεια, όπως διαβεβαίωσε, ανθρώπων που τον υποστηρίζουν στον στρατό.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.