Header Ads

Κοζάνη: «Ένοχο» το Ορυχείο για το εξασθενές χρώμιο στο νερό

Κοζάνη: «Ένοχο» το Ορυχείο για το εξασθενές χρώμιο στο νερό

Ένοχοι κρίθηκαν, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης, για την εμφάνιση του εξασθενούς χρωμίου στο νερό του δικτύου ύδρευσης σε οικισμούς του Αγίου Δημητρίου, Ακρινής, Ρυακίου και Κοιλάδας,  οι τρεις πρώην διευθυντές του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου, ενώ αθώος κρίθηκε ο σημερινός διευθυντής του Ορυχείου.

Συγκεκριμένα επιβλήθηκε ποινή 18 μηνών με αναστολή για τους πρώην διευθυντές του Ορυχείου, Γιάννη Ιωακείμ και Κώστα Θεοδωρίδη και οκτώ μηνών για τον επίσης πρώην διευθυντή του Ορυχείου του Νοτίου Πεδίου, Στέργιο Παπατέρπο, ενώ αθωώθηκε ο νυν διευθυντής Οδυσσέας Σούλης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα τέσσερα στελέχη της ΔΕΗ παραβίασαν τον περιβαλλοντικό νόμο με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί το περιβάλλον στην συγκεκριμένη περιοχή.

Από την πλευρά τους οι τρεις καταδικασθέντες άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης και έτσι η υπόθεση θα δικαστεί εκ νέου στο Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας.

«Η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου Κοζάνης για τα στελέχη της ΔΕΗ όσον αφορά στη μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα με  εξασθενές χρώμιο στην περιοχή Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου, έρχεται να επιβεβαιώσει τη μη τήρηση περιβαλλοντικών όρων και ότι η λειτουργία της ΔΕΗ δημιουργεί διαχρονικά περιβαλλοντολογικά προβλήματα», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ανέργων και Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου-Ρυακίου, επισημαίνοντας ότι οι κάτοικοι έδωσαν τον αγώνα «απουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1437389
Από το Blogger.