Header Ads

Σεούλ: Κρυφές κάμερες καταγράφουν τις προσωπικές στιγμές των ενοίκων

Περίπου 1600 ένοικοι, δέκα διαφορετικών ξενοδοχείων στη Νότια Κορέα, έπεσαν θύματα παράνομης βιντεοσκόπησης, σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας.Οι προσωπικές στιγμές των θυμάτων καταγράφηκαν με την βοήθεια μικροσκοπικής κάμερας, η οποία είχε τοποθετηθεί σε στρατηγικό σημείο στα δωμάτια.

Το υλικό μεταδιδόταν ζωντανά σε συγκεκριμένη πλατφόρμα του διαδικτύου. Η πρόσβαση στην πλατφόρμα γινόταν με την μορφή συνδρομής 45 δολαρίων τον μήνα και υπολογίζεται πως το αγοραστικό του κοινό ανερχόταν στα 4.100 μέλη.

Σύμφωνα με την δήλωση της αστυνομικής διεύθυνσης της Σεούλ στο ειδησεογραφικό κανάλι CNN,«υπήρξε και στο παρελθόν παρόμοιο περιστατικό με παράνομη καταγραφή προσωπικών στιγμών, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που μεταδίδεται ζωντανά στο διαδίκτυο».

 Η εφημερίδα «The Korea Herald» κάνει λόγο για την σύλληψη δύο εμπλεκομένων ατόμων την Τετάρτη. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν έχουν να κάνουν με την παράνομη τοποθέτηση, βιντεοσκόπηση και προώθηση του συγκεκριμένου υλικού, από τριάντα ξενοδοχεία, σε δέκα πόλεις της Νότιας Κορέας.

 Τηλεοράσεις, πρίζες, καθώς και βάσεις για το πιστολάκι μαλλιών, ήταν ανάμεσα στα σημεία που επέλεγαν οι δράστες για την τοποθέτηση της μικροσκοπικής κάμερας.

Παράλληλα άλλα δύο άτομα προσήχθησαν από την αστυνομία με την συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι. Οσο για τα ξενοδοχεία, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν δημοσιευτεί, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η ιστορία με το κωδικό όνομα «Spy Cam epidepic», σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «The New York Times», έχει απασχολήσει τις αρχές από το 2013, με περισσότερες από 30.000 καταγεγραμμένες υποθέσεις.

Οι ποινές που προβλέπονται για το συγκεκριμένο αδίκημα αγγίζουν τα πέντε χρόνια φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο χιλιάδων δολαρίων.

Πηγή: HuffPost US 

Newsroom / HuffPost US
Από το Blogger.