Header Ads

Εθισμένοι παπαγάλοι σπέρνουν τον πανικό σε καλλιέργειες οπίου και αγρότες

Αγανακτισμένοι είναι αγρότες στην Ινδία στην περιοχή Μαντια Πραντές εξαιτίας της ανεξέλεγκτης δράσης παπαγάλων οι οποίοι καταστρέφουν τις καλλιέργειες οπίου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους στις τοπικές αρχές οι παπαγάλοι, όπως γράφει το BBC, είναι εθισμένοι στο όπιο και προκειμένου να πάρουν τη δόση τους πραγματοποιούν επιθέσεις στις καλλιέργειες τις οποίες και καταστρέφουν. 

Σε κάποιες δε περιπτώσεις, όπως φαίνεται και στο βίντεο του Asian News International (ANI) που ακολουθεί, φτάνουν ακόμη και στο σημείο να ξεριζώνουν τις παπαρούνες και να...πετούν μακριά μαζί τους. Προφανώς για να πάνε σε κάποιο ήσυχο μέρος και να απολαύσουν τη δόση τους.

 

Σύμφωνα δε με τον ειδικό δρ. Ρ. Τσάντγουατ, η κατανάλωση οπίου από τα πτηνά έχει την ίδια επίδραση όπως η κατανάλωση καφέ ή τσαγιού από τους ανθρώπους, δηλαδή τους δίνει ενέργεια. Και προφανώς η κατανάλωση του οπίου είναι εθιστική και στην περίπτωση των παπαγάλων.

Οι καταστροφές που προκαλούν οι παπαγάλοι, μαζί με τα καιρικά φαινόμενα της τελευταίας χρονιάς έχουν ως αποτέλεσμα η σοδειά να είναι φτωχή και οι έτσι οι αγρότες που καλλιεργούν νόμιμα το όπιο και το διαθέτουν σε φαρμακοβιομηχανίες, ζητούν να ληφθούν μέτρα κατά των πτηνών.

Οι αρχές όμως δεν έχουν ανταποκριθεί στο αίτημά τους και κάποιοι καλλιεργητές προσπαθούν να αποτρέψουν τους παπαγάλους με τη χρήση δυνατών ήχων ή με τη χρήση πυροτεχνημάτων ελπίζοντας πως θα τους φοβίσουν. Ακόμη και έτσι όμως φαίνεται πως οι παπαγάλοι δεν λογαριάζουν τίποτα όταν έρχεται η στιγμή για να πάρουν τη δόση τους.

Όπως εξηγεί ένας αγρότης στο NDTV μια παπαρούνα παράγει 20 με 25 γραμμάρια οπίου. Η κατανάλωση όμως από τους παπαγάλους 30 ή και 40 φορές τη μέρα προκαλεί σοβαρές απώλειες στο σοδειά ενώ όπως φαίνεται κάποιοι φτάνουν στο σημείο ακόμη και να ξεριζώνουν όλο το φυτό.

Πηγή: ΒΒC

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.