Header Ads

Αργεντινή: Διέσωσαν αγοράκι που επέζησε για 24 ώρες στην έρημο με επικίνδυνα ζώα

Στην αγκαλιά της οικογένειας του βρέθηκε ο μικρός Μπένζαμιν Σάντσεθ, ο οποίος χάθηκε πριν από κάποιες μέρες σε βουνά της Αργεντινής στα οποία ωστόσο επιβιώνουν επικίνδυνα είδη φιδιών, κούγκαρ και σκορπιών.

Τα ίχνη του παιδιού -που έμεινε μόνο του για 22 ώρες- εντοπίστηκαν μετά τη συνδρομή ειδικών ερευνητών και δεκάδων εθελοντών.

Ο Αλμπέρτο Οντιβέρος, ένας πρώην οδηγός μηχανής στο Ράλι Ντακάρ, δήλωσε πως βρήκε το αγόρι σε απόσταση 21 χιλιομέτρων από εκεί που το είχαν δει για τελευταία φορά.

Ο μικρός χάθηκε από τη μητέρα του το Σάββατο ενώ έπαιζε κρυφτό στο Ελ Σαλάδο, μια επαρχία δυτικά της Αργεντινής η οποία καλύπτεται από έρημο.

«Η μητέρα μου με κυνηγούσε και εγώ έτρεχα για να κρυφτώ», είπε σε τοπική εφημερίδα μετά τη διάσωσή του. «Άκουγα τη φωνή της αλλά δεν μπορούσα να την βρω. Χτύπησα σε ένα βράχο, προσπαθούσα να τη φωνάξω, αλλά εκείνη δεν με άκουγε», συμπλήρωσε.

Η μητέρα του είπε στις Αρχές πως άκουγε το παιδί της να κλαίει αλλά δεν μπορούσε να το πλησιάσει.

Ο Μπένζαμιν ήπιε νερό από ένα ρυάκι ενώ διευκρίνισε πως κρύωνε και φοβόταν. Η κινητοποίηση του κόσμου ήταν μεγάλη. Ελικόπτερα, drones και περίπου 300 εθελοντές συμμετείχαν στην έρευνα για τον εντοπισμό του.

Το παιδί νοσηλεύτηκε με ελαφρά αφυδάτωση. Όταν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο δήλωσε στην εφημερίδα: «Κρύωνα, δεν κοιμήθηκα καλά πάνω σε ένα βράχο». Σημείωσε επίσης πως έφαγε χορτάρια επειδή πείνασε.

Μιλώντας για την επικίνδυνη περιπέτεια του αγοριού, ο μοτοσικλετιστής που το εντόπισε στην έρημο δήλωσε ότι, στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν μεταξύ άλλων και πούμα.

«Είμαι τόσο χαρούμενος που είδα τη μητέρα μου. Μου έλειψαν όλοι», είπε το παιδί.

(Με πληροφορίες από Guardian, BBC) 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.