Header Ads

Eνεργειακά και Σκοπιανό στην ατζέντα Τσίπρα και Αμερικανών στο Μόναχο

Συνάντηση με Αμερικανούς γερουσιαστές είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου.

Η συζήτηση περιλάμβανε όλη την ατζέντα των ελληνικών και αμερικανικών ενδιαφερόντων στην περιοχή με έμφαση στις προοπτικές της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας σε συνέχεια της έναρξης του στρατηγικού διαλόγου που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2018. 

Η ενεργειακή πολιτική, ο ρόλος Ελλάδας και της Τουρκίας στο πλαίσιο της περιφερειακής ασφαλείας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο, η λύση του ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας, τα θέματα ελληνοαμερικανικής συνεργασίας και η Βενεζουέλα ήταν ορισμένα από τα θέματα που τέθηκαν.

Από την πλευρά τους οι Αμερικανοί γερουσιαστές υπογράμμισαν τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και την αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ενώ εξήραν τις προσπάθειες της κυβέρνησης τόσο ως προς την οικονομική ανάπτυξη, όσο και ως προς την επίλυση του ζητήματος της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης, αλλά και σε περιφερειακά ζητήματα.

Κώστας Πουλακίδας / HuffPost Greece
Από το Blogger.