Header Ads

Ο πιο σπάνιος πιγκουΐνος του κόσμου κινηματογραφήθηκε στην Ανταρκτική

Ο πιο σπάνιος πιγκουΐνος του κόσμου είναι κατάμαυρος και κάνει τις βόλτες του στην Ανταρκτική. Τον εντόπισε η εκπομπή «Dynasties», που ασχολείται με την άγρια φύση και προβάλεται στο BBC Earth. 

Είναι η πρώτη φορά που φωτογραφίζεται και βιντεοσκοπείται ένας ολόμαυρος, αυτοκρατορικός πιγκουΐνος και οι επιστήμονες δεν αποκλείουν την περίπτωση να είναι και ο μοναδικός. Ολοι οι άλλοι αυτοκρατορικοί πιγκουΐνοι που έχουμε δει μέχρι σήμερα είναι ασπρόμαυροι. 

Η εξήγηση για τα ολόμαυρα φτερά που τον καλύπτουν σχεδόν απόλυτα, είναι μία σπάνια, γεννετική μετάλλαξη που ονομάζεται μέλανισμ (melanism). 

Εκτός από μοναδικός, ο συγκεκριμένος πιγκουΐνος φαίνεται ότι είναι και πολύ τυχερός. Με φόντο το ολόλευκο χρώμα των πάγων της Ανταρκτικής, το μαύρο ξεχωρίζει αμέσως και δεν προσφέρει καμμία προστασία απέναντι στα αρπακτικά που κυκλοφορούν στην περιοχή. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η γεννετική μετάλλαξη που έβαψε μαύρα τα φτερά του συγκεκριμένου πιγκουΐνου πρέπει λογικά να συμβαίνει από καιρού είς καιρόν, αλλά είναι η πρώτη φορά που έτυχε να δούμε έναν από τους φορείς της επειδή οι προηγούμενοι δεν κατάφεραν να επιβιώσουν για πολύ.

Ωστόσο, ο ολόμαυρος, αυτοκρατορικός πιγκουΐνος της Ανταρκτικής έχει καταφέρει να ενηλικιωθεί κι όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, ζει και βασιλεύει.

Μην τον ματιάσουμε, μόνο...

Ed Mazza
Από το Blogger.