Header Ads

Ερευνα για το δάνειο Πολάκη διέταξε ο Στουρνάρας

Ερευνα για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν τραπεζικές ευθύνες για την χορήγηση δανείου ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank στον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη, διέταξε την Δευτέρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Το θέμα του δανείου του κ. Πολάκη δημοσιοποιήθηκε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα της Κυριακής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατάφερε να πάρει προσωπικό-καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 ευρώ από την Attica Bank, για το οποίο έβαλε δεύτερη υποθήκη σε ένα ακίνητό του στα Σφακιά, το οποίο είχε ήδη βάλει σαν ενέχυρο για παλαιότερο δάνειό του, ύψους 300.000 ευρώ. 

Το δάνειο που εγκρίθηκε και εκταμιεύτηκε ταχύτατα από την κρατική, μη συστημική Attica Bank, είναι σπαστό σε δύο τμήματα, των 70.000 και των 30.000 ευρώ, με όρους αποπληρωμής σε 15 και 9 χρόνια αντίστοιχα. 

Ο κ. Πολάκης επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, το βράδυ του Σαββάτου, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, υποστηρίζοντας ότι «αναγκάστηκε να καταφύγει σε τραπεζικό δανεισμό βάζοντας υποθήκη το σπίτι του για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου». 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.