Header Ads

Η πρωταγωνίστρια του Κουαρόν απαντά στην επίθεση ηθοποιού που την αποκάλεσε «γ@@@@@@η Ινδιάνα»

Η Γιαλίτζα Απαρίσιο, πρωταγωνίστρια του Αλφόνσο Κουαρόν στην ταινία «Roma» και υποψήφια για το Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου, απάντησε στη ρατσιστική επίθεση Μεξικανού ηθοποιού σαπουνόπερας, ο οποίος τη χαρακτήρισε «γ@@@@@@η Ινδιάνα», λέγοντας ότι είναι υπερήφανη για τις ρίζες της.

Η 26χρονη δασκάλα, που ανακάλυψε ο Κουαρόν και η οποία πλέον ονειρεύεται καριέρα ηθοποιού, σχολίασε βίντεο του συμπατριώτη της Σέρτζιο Γκούρι στο twitter, στο οποίο ο 60χρονος ηθοποιός ακούγεται να επικρίνει την Ακαδημία επειδή έδωσε υποψηφιότητα σε μία «γ@@@@@@η Ινδιάνα» η οποία λέει «μάλιστα, κυρία και όχι, κυρία».

«Είμαι περήφανη που είμαι γηγενής Ινδιάνα της Οαχάκα και με θλίβει που υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δεν γνωρίζουν το σωστό νόημα των λέξεων» δήλωσε η Απαρίσιο, η οποία είναι η πρώτη γηγενής στην ιστορία των Όσκαρ που είναι υποψήφια για το βραβείο Α Γυναικείου Ρόλου και μία από τις νεαρότερες ηθοποιούς που έχουν λάβει την υποψηφιότητα.

Μετά τον «θόρυβο» ο Σέρτζιο Γκούρι ζήτησε συγγνώμη. «Δεν είχα πρόθεση να προσβάλλω κανέναν. Ζητώ συγγνώμη από τη Γιαλίτζα, η οποία αξίζει την υποψηφιότητα και πολλά περισσότερα» είπε σε βίντεο που πόσταρε στο Instagram. «Είναι τιμή για μένα το γεγονός ότι ένας Μεξικανός είναι υποψήφιος για Όσκαρ» πρόσθεσε.  

Η ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν διεκδικεί 10 Όσκαρ. Η φετινή απονομή θα γίνει στο Λος Άντζελες στις 24 Φεβρουαρίου.

(Με πληροφορίες από Guardian)

 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.