Header Ads

Δυτ. Μακεδονία: Υπογράφτηκαν οι  προσκλήσεις, για την αστική ανάπτυξη

Δυτ. Μακεδονία: Υπογράφτηκαν οι  προσκλήσεις, για την αστική ανάπτυξη

Πέντε (5) προσκλήσεις , συνολικού προϋπολογισμού 23, 9 εκατομ. Ευρώ  που αφορούν στη χρηματοδότηση έργων για την υλοποίηση στοχευμένων επεμβάσεων αστικής ανάπτυξης, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, στο πλαίσιο της εφαρμογής των ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Οι  προσκλήσεις  περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων,  έργα βιοκλιματικών αναπλάσεων πλατειών, διαδρομών και δικτύων εντός των περιοχών παρέμβασης, έργα αστικού πρασίνου, παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους και αναπλάσεις, δημιουργία πρασίνου για πεζούς και ποδήλατα,  εντός των περιοχών πόλεων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας.

Ειδικότερα  οι  προσκλήσεις αφορούν τον Δήμο Καστοριάς  με  προϋπολογισμό  2, 6 εκατ. ευρώ, το  Δήμο Κοζάνης  προϋπολογισμού  8.4 εκατ. ευρώ, το Δήμο  Εορδαίας με 6.7 εκατ. ευρώ  προϋπολογισμό , το  Δήμο Γρεβενών με 4.3 εκατ. και   το Δήμο Φλώρινας με 1,9  εκατ ευρώ.

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα υλοποιηθούν με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού      Ταμείου (ΕΤΠΑ) και Εθνικών Πόρων  και θα  υποβάλλονται μέσω του ΟΠΣ ΕΣΠΑ, από τις  6 Φεβρουαρίου   έως και  τα τέλη του έτους, 31  Δεκεμβρίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πρόσκληση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης  Μαυρίδης 

 

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1409818
Από το Blogger.