Header Ads

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε τη σοκολάτα στο ψυγείο

«Σταματήστε επιτέλους να βάζετε τη σοκολάτα στο ψυγείο» λέει ο Αλέν Ντουκάς. Και δεν είναι όποιος και όποιος. Πρόκειται για διάσημο Γάλλο σεφ, ο οποίος έχει τιμηθεί με 21 αστέρια Michelin κατά τη διάρκεια της καριέρας του και ο οποίος έχει πλέον ανοίξει δέκα καταστήματα πώλησης σοκολάτας και διαθέτει και σοκολατοποιία στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τον Ντουκάς λοιπόν, ο οποίος μίλησε στο Business Insider,  η σοκολάτα πρέπει να διατηρείται μεταξύ 15°C και 18°C σε ξηρό μέρος, ενώ η
καλύτερη θερμοκρασία για κατανάλωση είναι περίπου 20°C.
Εάν η σοκολάτα κρατηθεί στο ψυγείο, το νερό συμπυκνώνεται και η σοκολάτα λευκαίνει.
Μάλιστα, διευκρινίζει ότι «οι γκανάς πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε δύο ή τρεις εβδομάδες, οι πραλίνες σε διάστημα τριών έως τεσσάρων εβδομάδων το μέγιστο, ενώ οι μπάρες σοκολάτας μπορούν να καταναλωθούν μέσα σε λίγους μήνες».

Ο Νταμιέν Κουλιού, διευθύνων σύμβουλος της Le Chocolat Alain Ducasse στο Λονδίνο, εξήγησε γιατί η θερμοκρασία δωματίου είναι η καλύτερη για κατανάλωση σοκολάτας. Σύμφωνα με τον Κουλιού όταν η σοκολάτα συμπυκνώνεται στο ψυγείο, το νερό αντιδρά με τη ζάχαρη που περιέχεται στη σοκολάτα και κρυσταλλώνεται στην επιφάνεια, ασπρίζοντας το χρώμα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν αλλοιώνεται η γεύση και η σύστασή της.

 

Με πληροφορίες από BusinessInsider

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.