Header Ads

Το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από τον Μάικλ Τζάκσον

«Όλοι ήθελαν να συναντήσουν τον Μάικλ ή να είναι με τον Μάικλ....»

«Ήμουν επτά χρονών. Ο Μάικλ ρώτησε, θα ήθελες εσύ και η οικογένεια σου να έρθετε στη Neverland;»

«Από τη στιγμή που έμπαινες εκεί μέσα ξεχνούσες όλα σου τα προβλήματα. Ήσουν στη Neverland. Ήταν σαν παραμύθι».

«Οι μέρες ήταν γεμάτες με ό,τι μπορεί να ονειρευτεί ένα παιδί...»

«Ήταν σαν να έκανες παρέα με έναν φίλο περίπου στην ηλικία σου».

«Πέρα από το παραμύθι;.... Μου είπε ότι εάν ποτέ μάθαιναν τι κάναμε, εκείνος κι εγώ θα μπαίναμε φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής μας...» 

Αυτά είναι μόλις κάποια πρώτα -ελάχιστα- αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ που το ίδρυμα Μάικλ Τζάκσον δεν θέλει να προβληθεί, αλλά παρά τις απειλές για αγωγές, τόσο το ΗΒΟ όσο και το Channel 4, δηλώνουν ότι θα προβληθεί τον Μάρτιο. 

Το πρώτο τρέιλερ του «Leaving Neverland», που έχει σηκώσει θύελλα, καθώς αφορά τις μαρτυρίες δύο ανδρών, του Τζέιμς Σέιφτσακ και του Γουέιντ Ρόμπσον, οι οποίοι δηλώνουν ότι ως παιδιά υπήρξαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον βασιλιά της ποπ, δόθηκε στη δημοσιότητα, λίγες ημέρες πριν από την προβολή. 

Υπενθυμίζεται ότι, όταν το διάρκειας τεσσάρων ωρών ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στο Sundance Film Festival σόκαρε κοινό και κριτικούς. 

Όπως είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης Νταν Ριντ στο Variety «δεν είναι μία ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον. Δεν είναι μία ταινία για την κακοποίηση μικρών αγοριών από τον Μάικλ Τζάκσον. Είναι μία ταινία για το πώς δύο οικογένειες διαχειρίστηκαν όσα αποκάλυψαν οι γιοι τους χρόνια μετά τον θάνατο του Τζάκσον». 

Το ίδρυμα Μάικλ Τζάκσον απέστειλε στον CEO του ΗΒΟ δεκασέλιδη επιστολή, κατηγορώντας τους δύο άνδρες ότι ψεύδονται και σημειώνοντας ότι το ντοκιμαντέρ εστιάζει αποκλειστικά στις μαρτυρίες των Σέιφτσακ και Ρόμπσον, αποκλείοντας την οικογένεια Τζάκσον, το ίδρυμα και όσους γνώριζαν τον ποπ σταρ.

Από την πρώτη στιγμή, τόσο ο σκηνοθέτης, όσο και οι δύο άνδρες, ήρθαν αντιμέτωποι με τους φαν του Τζάκσον -αρκετοί από τους οποίους εξαπέλυσαν ακόμη και απειλές. 

(Με πληροφορίες από Guardian)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.