Header Ads

Κλοπή 30.000 λίτρων νερού από παγόβουνα που προοριζόταν για βότκα

Κάτι ασυνήθιστο άρπαξαν ληστές από αποθήκη στο Πορτ Γιούνιον, κοντά στην άκρη της χερσονήσου Μποναβίστα στη Νέα Γη στον Καναδά: Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Washington Post, η αξία του κλεμμένου υλικού ήταν μεταξύ 9.000 και 12.000 δολαρίων Καναδά (μεταξύ 6.000 και 8.000 ευρώ), και θεωρείται πως εξαφανίστηκε κάπου μεταξύ της 8ης και της 11ης Φεβρουαρίου, ενώ για τη μεταφορά της ποσότητας θα χρειάστηκε αρκετά μεγάλη δεξαμενή.

Αυτό που εκλάπη δεν ήταν κάτι άλλο από 30.000 λίτρα νερού από παγόβουνα. Το νερό αυτό επαρκούσε για την παραγωγή 150.000 μπουκαλιών βότκας- και ο διευθύνων σύμβουλος της Iceberg Vodka, Ντέιβιντ Μέγιερς, απέκλεισε το ενδεχόμενο το νερό να εξατμίστηκε ή να χάθηκε λόγω κάποιας διαρροής.

«Το αποθηκεύουμε σε ασφαλείς δεξαμενές και ποτέ, ποτέ δεν θα περιμέναμε να πάρει κάποιος τέτοια ποσότητα νερού» δήλωσε σχετικά στο CBC.

 

 

Το νερό από παγόβουνα συλλέγεται από όγκους πάγου που αποσπώνται και ανοίγονται στη θάλασσα, ταξιδεύοντας από την Αρκτική προς νοτιότερα νερά. Το καθαρό αυτό υγρό δεν χρησιμοποιείται μόνο σε αλκοολούχα ποτά, μα και σε καλλυντικά, ενώ πωλείται και ως εμφιαλωμένο νερό πολυτελείας.

Η Iceberg Vodka, που ιδρύθηκε στο Τορόντο το 1994, λέει πως έχει trademark ως «η βότκα του Καναδά»- η μόνη premium βότκα που είναι πλήρως από τον Καναδά. «Παγόβουνα 20.000 ετών στα ανοιχτά της Νέας Γης έχουν κάποιο από το καθαρότερο νερό στη Γη. Είναι αυτή η ίδια αγνότητα που πάει σε κάθε μπουκάλι που φτιάχνουμε» λέει η εταιρεία.

Στις εγκαταστάσεις της Iceberg Vodka στο Port Union, το νερό ήταν αποθηκευμένο σε κλειδωμένο κτίριο, είπε ο διευθύνων σύμβουλος στο CBC, ωστόσο μια από τις δεξαμενές βρέθηκε άδεια τη Δευτέρα. «Όποιος το έκανε, ήξερε τι έκανε» είπε στο CBC- σημειώνοντας ωστόσο πως δεν μπορούσε να σκεφτεί κίνητρο. Αν οι κλέφτες νόμιζαν πως έκλεβαν αλκοόλ, είπε, «μάλλον θα σκέφτονται ότι η βότκα αυτή είναι πολύ αδύναμη».

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.