Header Ads

Δημοσκόπηση YouGov: 56% των Βρετανών κατά του Brexit

Η Βρετανία θα ψήφιζε να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με διαφορά 12 ποσοστιαίων μονάδων εάν της δοθεί ευκαιρία για δεύτερο δημοψήφισμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της YouGov που έγινε στις 16 Ιανουαρίου.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, που διανέμονται από την εκστρατεία People’s Vote, η οποία πιέζει για ένα νέο δημοψήφισμα, έδειξε ότι το 56% των Βρετανών πολιτών θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και το 44% θα ψηφίσει υπέρ του Brexit, αποκλείοντας όσους δεν θα ψηφίσουν ή δεν ήξεραν τι να απαντήσουν.

«Η διαφορά υπέρ της παραμονής κατά 12% είναι το υψηλότερο μέχρι τώρα» ανέφερε ο Peter Kellner, πρώην πρόεδρος της YouGov στο Reuters.

Στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, 17,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι, ή 51,9%, υποστήριξαν την έξοδο από την ΕΕ, ενώ 16,1 εκατομμύρια, ή 48,1%, υποστήριξαν την παραμονή της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Στα μη επεξεργασμένα αποτελέσματα, η δημοσκόπηση της YouGov έδειξε ότι 48% θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής, το 38% θα ψηφίσει να φύγει η Βρετανία να φύγει, το 6% απάντησε ότι δεν θα ψηφίσει και το υπόλοιπο 7% δεν ξέρουν πώς θα ψηφίσουν. Η YouGov πραγματοποίησε την έρευνα ρωτώντας 1.070 ενήλικες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η υποστήριξη ενός δεύτερου δημοψηφίσματος μεταξύ των υποστηρικτών του Εργατικού Κόμματος, ανέρχεται στο 78%.

 

Με πληροφορίες από Reuters

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.