Header Ads

Κόντρα κυβέρνησης- ΝΔ για μηνύματα περί άσκησης πίεσης για τη συμφωνία των Πρεσπών

Αστυνομικός που προσελήφθη επί χούντας και εκδιώχθη την μεταπολίτευση, και με πατέρα διορισμένο από την χούντα νομάρχη Λακωνίας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος της ΝΔ που δημοσιοποιεί κινητά τηλέφωνα βουλευτών και με μηνύματα στο messenger καλεί πολίτες να ασκήσουν πίεση για να μην ψηφίσουν την λύση του Σκοπιανού.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού κάνει λόγο για παρακίνηση «σε άσκηση βίας και τρομοκρατίας εναντίον τους» και τονίζει ότι «δεν αποτελεί μόνο παράνομη πράξη αλλά και ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει επιλέξει η ΝΔ».

Αντίθετα η ΝΔ φαίνεται ότι καλύπτει τον γραμματέα της Β4 ΝΟΔΕ (βόρεια προάστια) Σπύρο Αβραμάκο με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου, Κώστα Κυρανάκη να δηλώνει στον News 24/7 στους 88,6 ότι «το να παίρνει τηλέφωνο ο ψηφοφόρος σε πολιτικά γραφεία δεν είναι εκφοβισμός». «Το να ζητά ένας ψηφοφόρος από τον εκλεγμένο εκπρόσωπό του να μην ψηφίσει κάτι, είναι συνταγματική του υποχρέωση. Οι πολιτικοί έχουμε υποχρέωση να ακούμε τον λαό», είπε.

Κυβέρνηση: Η ΝΔ αποσταθεροποιεί την χώρα

«Ο μηχανισμός της ΝΔ προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση, του K. Μητσοτάκη επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές. Το ομολόγησε κυνικά και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, K. Κυρανάκης, που χαρακτήρισε “υποχρέωση” τα τηλεφωνήματα αυτά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει: «οι βουλευτές  θα απαντήσουν υψώνοντας τη φωνή της συνείδησής τους για την προάσπιση του εθνικά ωφέλιμου. Καμία απόπειρα βίας και τρομοκρατίας - από αυτές που είναι συνηθισμένοι άλλωστε ορισμένοι μηχανισμοί - δεν πρόκειται να κάμψει τη συνείδηση και το φρόνημά τους».

«Η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης όμως οφείλουν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για την αντιδημοκρατική πρακτική που επιλέγουν. Άλλωστε είναι σε όλους φανερό ότι οι προσπάθειές τους καθόλου δεν έχουν να κάνουν με τις απόψεις τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά με την αγωνία τους να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, αδιαφορώντας για την αποσταθεροποίηση της ίδιας της χώρας και της πολιτικής ομαλότητας. Για άλλη μια φορά θα διαψευστούν», καταλήγει η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για «επιχείρηση εκφοβισμού» βουλευτών από στέλεχος της ΝΔ για τη συμφωνία των Πρεσπών

ΝΔ: Το να παίρνεις τηλέφωνο τους βουλευτές είναι υποχρέωση, όχι εκφοβισμός

Μαξίμου: Παράνομη πράξη με καθοδήγηση Μητσοτάκη τα μηνύματα για τη συμφωνία των Πρεσπών

Νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος, στις 20 Ιανουαρίου

Κώστας Πουλακίδας / HuffPost Greece
Από το Blogger.