Header Ads

Κοζάνη: Στο εφετείο η υπόθεση δολοφονίας

Κοζάνη: Στο εφετείο η υπόθεση δολοφονίας

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη,  αναβιώνει στις 5 Φεβρουαρίου  η υπόθεση της δολοφονίας της Κοζανίτισσας Χρυσούλας Βλάχου.Πρωτόδικα για τον θάνατο της άτυχης γυναίκας είχε καταδικαστεί ομόφωνα ο σύζυγος της με 20 χρόνια φυλάκισης. Με  το ελαφρυντικό όμως του πρότερου έντιμου βίου, η απόφαση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους αυτούς της εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του κάθε 15 μέρες στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης.

Η εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο σύζυγος της Χρυσούλας Βλάχου, αλλά  και ο Εισαγγελέας ως προ της ποινή, θα συνεχιστεί με την κατάθεση των 30 μαρτύρων στις δικαστικές αίθουσες με την οικογένεια της θανούσας να ζητά δικαιοσύνη, για τον άδικο χαμό της 31χρονης γυναίκας, 9 χρόνια μετά τον θάνατό της στις 23 Αυγούστου 2010,  από τον βίαιο όπως χαρακτηρίζεται από τους ίδιους σύζυγό της.

Χθες το μεσημέρι  στο ξεκίνημα της δίκης ο κατηγορούμενος από την πλευρά επέμεινε στην εκδοχή του ατυχήματος, υποστηρίζοντας πως είναι αθώος. Ο συνήγορος υπεράσπισης έκανε πρόταση για εκταφή της θανούσης προκειμένου να γίνει και δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση, την οποία απέρριψε το δικαστήριο σε πρώτη φάση, αφήνοντάς ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν υπάρξει αναγκαιότητα στην πορεία της δίκης. Από την πλευρά της η πολιτική αγωγή αρνήθηκε την εκταφή υπογραμμίζοντας ότι  υπάρχουν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις και ότι θα αναστατωθεί και πάλι η οικογένεια.

 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1395823
Από το Blogger.