Header Ads

Μέρκελ: Διαφωνούμε με τον Μητσοτάκη για το Σκοπιανό. Μητσοτάκης: Είναι μια κακή συμφωνία

«Ανήκουμε στην ίδια ιδεολογική οικογένεια, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε πολλά κοινά στοιχεία, ιδίως σε ότι αφορά τα θέματα της οικονομίας στην Ελλάδα» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, για τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά το πέρας της διήμερης επίσκεψής της στην Αθήνα, προσθέτοντας πως «σε ένα θέμα έχουμε μία  διαφωνία, σχετικά με το σχεδιαζόμενο όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Όπως είπε, είναι προς όφελος όλων να λυθεί το πρόβλημα αυτό για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια καθώς και της ΠΓΔΜ στο μέλλον. «Εδώ υπάρχουν διαφορετικές γνώμες τις οποίες δεν μπορέσαμε να γεφυρώσουμε, κάτι το οποίο δεν με εξέπληξε, ανταλλάξαμε όμως απόψεις γύρω από το θέμα αυτό» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «μπορώ μόνο να επαναλάβω αυτό το οποίο μου λέγεται, ότι δηλαδή και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αγωνιστεί για να υπάρξει μια πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή. Δεν ήμασταν ποτέ τόσο κοντά στην επίλυση αυτού του θέματος από ότι τώρα».

«Με την καγκελάριο Μέρκελ μιλήσαμε και σήμερα ειλικρινά. Όπως ξέρουν να συζητούν μεταξύ τους οι δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι διαχρονικά υπέρ της Ευρώπης και δεν την αντιμετωπίζουν σαν σημαία ευκαιρίας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο.

«Εξήγησα στην κ. Μέρκελ τις θέσεις μας για τη συμφωνία των Πρεσπών και τους λόγους για τους οποίους η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την κυρώσει. Όχι απλώς επειδή αυτή είναι η βούληση της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων. Αλλά, γιατί είναι μια κακή συμφωνία, που αντί να λύνει παλιά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, μπορεί να πυροδοτήσει καινούργια. Και αυτή η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τέλος επισήμανε: «Οι δυνάμεις που σταθερά τάσσονται υπέρ της Ευρώπης ξέρουν να συζητούν με εντιμότητα τις θέσεις τους και γνωρίζουν πάντα πως να προχωρούν μπροστά. Μια τέτοια ειλικρινής συνάντηση υπήρξε και σήμερα. Γι′ αυτό και ευχαριστώ την Καγκελάριο για την επίσκεψή της και προσβλέπω και στο μέλλον σε μια ουσιαστική συνεργασία μαζί της».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.