Header Ads

ΝΔ: Το να παίρνεις τηλέφωνο τους βουλευτές είναι υποχρέωση, όχι εκφοβισμός

«Το να παίρνει τηλέφωνο ο ψηφοφόρος σε πολιτικά γραφεία δεν είναι εκφοβισμός. Δεν είναι απλά δικαίωμα, είναι υποχρέωση» δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 o αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης, σχολιάζοντας τις καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ περί «επιχείρησης εκφοβισμού» πολιτικών για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως είπε, δεν έχει υπόψιν του το συγκεκριμένο μήνυμα, «επί της αρχής όμως το να ζητά ένας ψηφοφόρος από τον εκλεγμένο εκπρόσωπό του να μην ψηφίσει κάτι, είναι συνταγματική του υποχρέωση. Οι πολιτικοί έχουμε υποχρέωση να ακούμε τον λαό».

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «επιχείρηση εκφοβισμού» για τη συμφωνία των Πρεσπών από στέλεχος της ΝΔ, που καλούσε φίλους και μέλη της ΝΔ εντολή να στέλνουν μηνύματα ή να παίρνουν τηλέφωνο στους Κατερίνα Παπακώστα (υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη), Βασίλη Κόκκαλη (ΑΝΕΛ), Έλενα Κουντουρά (υπουργός Τουρισμού), Θανάση Παπαχριστόπουλο (ΑΝΕΛ), Μάρκο Μπόλαρη (υφυπουργός Εξωτερικών), Κώστα Ζουράρι (ΑΝΕΛ) και Ιωάννη Σαρίδη (Ένωση Κεντρώων), για να «μην τολμήσουν να προδώσουν τη Μακεδονία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από τη ΝΔ καταδίκη και διαγραφή όσων σχετίζονται με τα μηνύματα αυτά, στα οποία αναφερόταν ως «απειλητικά».

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.