Header Ads

ΑΣΕΠ: Τι αλλάζει στη διαδικασία των προσλήψεων με τη νομοτεχνική βελτίωση Ξενογιαννακοπούλου

ΑΣΕΠ: Τι αλλάζει στη διαδικασία των προσλήψεων με τη νομοτεχνική βελτίωση Ξενογιαννακοπούλου

ΑΣΕΠ: Ποια είναι η αλλαγή που έφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου σχετικά με τη διαδικασία των προσλήψεων. 

Πιο αναλυτικά, η αρμόδια υπουργός έφερε σήμερα στη Βουλή μία νομοτεχνική βελτίωση στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου «Ενδυνάμωση Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), ενίσχυση και αναβάθμιση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις». 

Η εν λόγω βελτίωση δίνει τη δυνατότητα στην Ανεξάρτητη Αρχή να ζητά από τους υποψηφίους την κατάθεση και δικαιολογητικών εκτός από την αίτηση.

Σημειώνεται πως μετά από σχετικό αίτημα του προέδρου του ΑΣΕΠ Ι. Καραβοκύρη η υπουργός δίνει την δυνατότητα «με αιτιολογημένη απόφαση της μείζονος Ολομέλειας του ΑΣΕΠ να προβλέπονται εξαιρέσεις για συγκεκριμένες διαδικασίες πλήρωσης θέσεων».

Αξίζει να επισημάνουμε πως με το εν λόγω νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ καταργείται πλέον η κατάθεση δικαιολογητικών και «η αίτηση του υποψηφίου επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης για τα στοιχεία που αναφέρονται σε αυτήν».

Ο Ι. Καραβοκύρης αλλά και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΑΣΕΠ ζήτησαν την συγκεκριμένη πρόβλεψη επικαλούμενοι τα όσα συνέβησαν με την προκήρυξη 3Κ, όπου δεν κατατέθηκαν δικαιολογητικά από τους υποψήφιους μαζί με την αίτηση.

Αθανασία Βιδάλη
Από το Blogger.