Header Ads

Οι οπαδοί της «επίπεδης Γης» πάνε κρουαζιέρα (απλά μη μάθουν πως λειτουργεί η ναυσιπλοΐα και ταραχτούν)

Οι οπαδοί της επίπεδης Γης αποφάσισαν να το διασκεδάσουν και έτσι διοργανώνουν κρουαζιέρα. Ίσως να θελήσουν να φτάσουν και στην «άκρη» της Γης για να μπορέσουν να επιβεβαιώσουν ιδιοις όμμασι τη θεωρία τους. 

Η κρουαζιέρα, που διοργανώνεται από το Διεθνές Συνέδριο οπαδών της Επίπεδης Γης, προγραμματίζεται για το 2020 και υπόσχεται απεριόριστη διασκέδαση. Οι οπαδοί της επίπεδης Γης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το εστιατόριο του πλοίου, να κολυμπήσουν στην (επίπεδη) πισίνα, ακόμη και να παίξουν με τα ψεύτικα κύματα, γράφει ο Guardian.  

Καλό λοιπόν θα ήταν να μην τους πει κανείς και τους ταράξει πως λειτουργεί η ναυσιπλοΐα. 

Το θέμα είναι όλα τα συστήματα πλοήγησης, συμπεριλαμβανομένων και των πλοίων, βασίζονται στο γεγονός ότι η γη είναι σφαιρική και όχι επίπεδη. Ειδικότερα, το σύστημα GPS λειτουργεί με τη βοήθεια 24 δορυφόρων που περιστρέφονται γύρω από τη Γη. 

Σύμφωνα με τον Henk Keijer, πρώην πλοίαρχο σε κρουαζιερόπλοιο που έχει γυρίσει όλο τον κόσμο στα 23 χρόνια που κάνει αυτή τη δουλειά, λέει ότι η ίδια η ύπαρξη του GPS είναι απόδειξη ότι η γη δεν είναι επίπεδη. Η λειτουργία του βασίζεται σε 24 δορυφόρους που περιστρέφονται γύρω από τη Γη για να παρέχουν πληροφορίες για τη ακριβή θέση και την πλοήγηση όποιου το χρησιμοποιεί.    

«Ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιήθηκαν 24 δορυφόροι είναι λόγω της καμπυλότητας της Γης», εξηγεί ο Keijer.

«Απαιτούνται τουλάχιστον τρεις δορυφόροι για να καθορίσουν μια θέση. Αλλά κάποιος που βρίσκεται στην άλλη πλευρά της Γης θα ήθελε επίσης να γνωρίζει τη θέση του, γι ’αυτό και απαιτούνται επιπλέον δορυφόροι. Εάν η Γη ήταν επίπεδη, συνολικά τρεις δορυφόροι θα ήταν αρκετοί για να παρέχουν αυτές τις πληροφορίες σε όλους τους ανθρώπους της Γης. Αλλά δεν είναι αρκετοί, επειδή η Γη είναι σφαιρική». 

Αν και υπάρχουν διαφορετικές θεωρίες μέσα στην κοινότητα των flat earthers, η βασική πεποίθηση που συμφωνούν όλοι είναι ότι η Γη είναι επίπεδη. Το FEIC ισχυρίζεται ότι μετά από «εκτεταμένο πειραματισμό, ανάλυση και έρευνα», οι υποστηρικτές του έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Γη δεν είναι σφαίρα. Αντίθετα είναι ένας μεγάλος δίσκος που τον περιβάλει ένα μεγάλος τοίχος από πάγο, η Ανταρκτική. Κάτι σαν το Game of Thrones δηλαδή... 

Η Κοινωνία της Επίπεδης Γης, που δεν συνδέεται με το FEIC, λέει ότι οι μεγάλες διαστημικές υπηρεσίες συνωμοτούν και λένε στον κόσμο για τα ψεύτικα ταξίδια στο διάστημα. Κάτι που πιθανότατα άρχισε στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. 

Ο Guardian επικοινώνησε με το FEIC για περισσότερες πληροφορίες για την κρουαζιέρα, αλλά αρνήθηκαν να μιλήσουν. Πιθανότατα θα προσπαθήσουν να βρουν πλήρωμα που να πιστεύει ότι η Γη είναι επίπεδη. Καλή τύχη λέει ο Keijer. «Έχω κάνει 2 εκατ. μίλια πάνω σε πλοία. Δεν έχω συναντήσει ούτε έναν καπετάνιο που να πιστεύει ότι η Γη είναι επίπεδη»».    

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.