Header Ads

Μάικλ Τζάκσον: Ντοκιμαντέρ τον κατηγορεί πως κακοποιούσε σεξουαλικά αγόρια

Το «Leaving Neverland», είναι ένα ντοκιμαντέρ που θα κάνει πρεμιέρα στο φετινό Sundance Film Festival 2019 και κατηγορεί τον Μάικλ Τζάκσον πως κακοποίησε σεξουαλικά δυο νεαρά αγόρια.

Στην υπόθεση του ντοκιμαντέρ αναφέρει συγκεκριμένα: «Στο απόγειο της δόξας του, ο Μάικλ Τζάκσον ξεκίνησε μακροχρόνιες σχέσεις με δυο αγόρια, ηλικίας 7 και 10 ετών, και τις οικογένειές τους. Τώρα στα 30 τους, αφηγούνται την ιστορία του πώς κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Τζάκσον και πώς κατάφεραν να το διαχειριστούν μετά από τόσα χρόνια».

Το ντοκιμαντέρ είναι χωρισμένο σε δυο μέρη, έχει συνολική διάρκεια 233 λεπτά και πήρε το όνομά του από το διάσημο ράντσο του τραγουδιστή στην Καλιφόρνια και θα προβληθεί στο πλαίσιο της κατηγορίας Special Events. Η σκηνοθεσία και η παραγωγή είναι του Νταν Ριντ, που στο παρελθόν έχει επιμεληθεί τα ντοκιμαντέρ «The Pedophile Hunters» και «Three Days of Terror: The Charlie Hebdo Attacks».   

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό αν οι κατηγορίες εναντίον του Μάικλ Τζάκσον θα είναι το επίκεντρο της υπόθεσης του ντοκιμαντέρ και ποιοι ακριβώς θα εμφανιστούν, καθώς στο παρελθόν αρκετοί έχουν κάνει λόγο για σεξουαλική κακοποίηση. Όπως σημειώνει το Wrap, τα δυο αδέρφια που κατηγόρησαν τον Τζάκσον για κακοποίηση στη διάρκεια σχετικής δίκης το 2005 είναι τώρα μόλις 20 ετών.  

Ο χορογράφος Γουέιντ Ρόμπσον, 36 ετών σήμερα, είχε καταθέσει μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του Τζάκσον το 2013, υποστηρίζοντας πως τον παρενόχλησε όταν ήταν 7 ετών. Οι ισχυρισμοί του απορρίφθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017. Την ίδια στιγμή, στο σάιτ Amos Pictures του Νταν Ριντ υπάρχει μια φωτογραφία του Τζάκσον με τον Ρόμπσον, που πολλοί θεώρησαν απόδειξη πως ο δεύτερος θα εμφανίζεται στο ντοκιμαντέρ.   

Εκπρόσωπος της Neverland αρνήθηκε εκ νέου τις κατηγορίες. «Μια ακόμη παραγωγή σε μια εξοργιστική και θλιβερή απόπειρα να εκμεταλλευτούν στον βωμό του χρήματος τον Μάικλ Τζάκσον», είπε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: Rolling Stone

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.