Header Ads

Κοζάνη: Σύσσωμος κλήρος και λαός αποχαιρέτησε τον Ποιμενάρχη του

Κοζάνη: Σύσσωμος κλήρος και λαός αποχαιρέτησε τον Ποιμενάρχη του

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε η εξώδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου, προεξάρχοντας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου, παρουσία πλήθους πιστών και κλήρου που κατέκλισαν τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Σιάτιστα έδρα της Μητροπόλεως του. Η τελευταία πράξη εκτυλίχθηκε στον περιβάλλοντα χώρο της Μητρόπολης στη Σιάτιστα, όπου υπηρέτησε για 13 χρόνια παρά δυο μήνες,  όπου και ετάφη, δίπλα στον μακαριστό Αντώνιο. Με δάκρυα στα μάτια λαός και κλήρος οδήγησαν στην τελευταία του κατοικία, το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτη, με πομπή και με όλες τις τιμές, συνοδεύοντας τον, περισσότεροι από 40 Μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο ενώ παρευρέθη  και ο Μητροπολίτης Κορυτσάς, όπως επίσης εκατοντάδες ιερείς, πλήθος κόσμου και σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή  ηγεσία.

Αποχαιρέτησαν όλοι μαζί τον δικό τους άνθρωπο , τον κήρυκα της αγάπης και της αλληλεγγύης, που στεκόταν στα μικρά και μεγάλα γεγονότα της ζωής τους, όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο για τον Ποιμενάρχη τους, που άγγιξε με τα λόγια του την ψυχή των ανθρώπων αφήνοντας  πίσω του ένα πολυδιάστατο θρησκευτικό και κοινωνικό έργο.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος ξεχώρισε για την αγάπη του προς τους νέους και για την ευαισθησία του σε θέματα εκπαίδευσης, ήταν επικοινωνιακός και μέσα από τον πύρινο λόγο του έπαιρνε σαφή θέση για θρησκευτικά κοινωνικά και εθνικά θέματα και δεν δίσταζε να συγκρουστεί.

Καταφέρθηκε ενάντια στην ακροδεξιά ρητορική, από εκπροσώπους της οποίας δέχτηκε ακόμα και απειλές για την ζωή του. Πήρε θέση για το προσφυγικό και πρόταξε την αγάπη για τον άνθρωπο μέσα από τον Χριστιανικό του λόγο.

Ήταν μια άοκνη φυσική και πνευματική παρουσία στην ευρύτερη περιοχή παλεύοντας καθημερινά για την καταπολέμηση της φτώχειας, θέλοντας να ζωντανέψει τα ερημωμένα χωριά του Βοΐου εξασφαλίζοντας στέγη και εργασία σε πολύτεκνες οικογένειες που ήρθαν από την Αθήνα.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης  Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, εκοιμήθη  στα 72 του έτη από ανακοπή καρδιάς, στην γενέτειρά του την Χαλκίδα την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019, η εξώδιος ακολουθία τελέστηκε την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, αφού μετεφέρθη  στην έδρα της Μητρόπολης την προηγούμενη ημέρα για να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1390485
Από το Blogger.