Header Ads

Ερχονται 55 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Ιδρυμα της Βουλής

Ερχονται 55 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Ιδρυμα της Βουλής

Σε υπερ-διπλασιασμό του μόνιμου προσωπικού που απασχολείται στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία προχωρά η επιτροπή του κανονισμού του κοινοβουλίου μετά από εισήγηση του Νίκου Βούτση.

Εκτός αυτού το νέο οργανόγραμμα του Ιδρύματος προβλέπει απεριόριστο αριθμό προσλήψεων συμβασιούχων ως έκτακτο προσωπικό.

Oι διεργασίες ακολουθούν την πάγια διαδικασία που χαρακτηρίζει παραδοσιακά την λειτουργία της Βουλής όταν πρόκειται για προσλήψεις.

Δηλαδή, η συζήτηση περιορίζεται μεταξύ των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και δεν ακολουθεί τους κανόνες διαφάνειας.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό για την λειτουργία του Ιδρύματος της Βουλπής που εισήχθη στην αρμόδια επιτροπή προς έγκριση, οι οργανικές θέσεις αυξάνονται σε 55.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι σήμερα στο Ιδρυμα της Βουλής είναι 22–25 χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό πόσοι από αυτούς είναι μόνιμοι, συμβασιούχοι ή αποσπασμένοι.

Σύμφωνα με το άρθρο 22 «Οργανικές Θέσεις» του νέου Κανονισμού προβλέπεται πως:

«1. Συνιστώνται στο Ιδρυμα 55 θέσεις προσωπικού 2. Οι 55 θέσεις προσωπικού τελούν υπό καθεστώς σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου ή ορισμένου χρόνου και κατανέμονται ως ακολούθως ανα επίπεδο εκπαίδευσης: 43 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 3 θέσεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, 9 θέσεις Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Στην επιμέρους κατανομή προβλέπονται μεταξύ άλλων θέσεις διοικητικού προσωπικού, λογιστών, ιστορικών, δημοσιογράφων κ.α. Επίσης στο άρθρο 23 «προσωπικό του Ιδρύματος» επισημαίνεται πως «έκτακτο προσωπικό είναι εκείνο που προσλαμβάνεται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, επιτρεπόμενης της παράτασης ή της ανανέωσης τους, καθώς και με σύμβαση έργου για την κάλυψη έκτακτων και παροδικών αναγκών».

Ωστόσο, αποφεύγεται να αναφερθεί ανώτατο όριο αριθμού προσλήψεων έκτακτου προσωπικού. Την ίδια ώρα σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες που περιλαμβάνουν στοιχεία και εως την 1.1.2019 το πάσης φύσεως προσωπικό που μισθοδοτεί η Βουλή ανέρχεται σε 2.101 (σ.σ. δεν συμπεριλαμβάνονται οι 300 βουλευτές). Ειδικότερα, οι μόνιμοι υπάλληλοι είναι 568, το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου 722, οι ειδικοί φρουροί 68, οι μετακλητοί 145 και οι επιστημονικοί συνεργάτες βουλευτών και ευρωβουλευτών 598.

Γεωργία Μισεμικέ
Από το Blogger.