Header Ads

Δυτική Μακεδονία: Βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ως εταίρος στο έργο REGIO-MOB

Δυτική Μακεδονία: Βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ως εταίρος στο έργο REGIO-MOB

Με μια καινοτόμα πρόταση για την βιώσιμη κινητικότητα συμμετείχε και βραβεύτηκε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στον φετινό διαγωνισμό BRAVO AWARDS. Το βραβείο παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης στην 9η Ετήσια Εκδήλωση Bravo 2018, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο θεσμός Βραβείων Βιώσιμης Ανάπτυξης & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας Bravo Sustainability Awards, εντάσσεται στη Πρωτοβουλία Βιώσιμη Ελλάδα 2020 και στοχεύει στην ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων πρακτικών που υλοποιούνται από Επιχειρήσεις,  Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οργανισμούς της Κοινωνίας των Πολιτών. Πρόκειται για πρωτοβουλίες και προγράμματα που συμβάλλουν στην προώθηση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής και στη δημιουργία προτύπων υπεύθυνης συμπεριφοράς σε συλλογικό  και ατομικό επίπεδο στη χώρα μας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης με αφορμή τη βράβευση της Περιφέρειας στο Bravo Sustainability Awards 2018 σε δηλώσεις του τόνισε: «Εργαζόμαστε για ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης, βιώσιμης ανάπτυξης. Ηγούμαστε σαράντα δύο διοικητικών Περιφερειών της Ευρώπης για να αποτελέσει η βιώσιμη ανάπτυξη ένα πιλοτικό πρόγραμμα για όλα αυτά τα κράτη μέλη. Έχουμε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε με σταθερά βήματα να κάνουμε την ομαλή μετάβαση και να πάμε σε μια αειφόρα ανάπτυξη, φιλική προς το περιβάλλον με θέσεις εργασίας και ποιότητα στη ζωή των πολιτών».

Ο προϋπολογισμός του έργου για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι: 97.519,00 ευρώ με χρηματοδότηση 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 15% από Εθνικούς Πόρους.

Τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας συγκεντρώθηκαν σε έναν οδικό χάρτη για την εξασφάλιση βιώσιμης περιφερειακής κινητικότητας, ένα παραδοτέο το οποίο οδήγησε στην ανάπτυξη των Σχεδίων Δράσης για κάθε συμμετέχουσα περιφέρεια.

Το Σχέδιο Δράσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας περιλαμβάνει τις εξής δράσεις προτεραιότητας:

– Δημόσιες συγκοινωνίες ανταποκρινόμενες στη ζήτηση

– Σύσταση παρατηρητηρίου βιώσιμης κινητικότητας

– Σταθμοί μετεπιβίβασης (Park ‘n Ride) στην μητροπολιτική περιοχή Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

– Ειδική τιμολογιακή πολιτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς (μμμ) για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

 

www.ert.gr

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/?p=1359754
Από το Blogger.