Header Ads

Έκρηξη στον ΣΚΑΙ: Ο έμπειρος «μάγειρας» βομβών, οι τρεις ομάδες δράσης και η αγωνία της ΕΛ.ΑΣ.

Την τρομοκρατική επίθεση που είχε γίνει πέρυσι στο Εφετείο Αθηνών θυμίζει στους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας η βομβιστική επίθεση στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής.

Ο κατασκευαστής της βόμβας που τοποθετήθηκε στο Νέο Φάληρο τα ξημερώματα της Δευτέρας είναι το ίδιο έμπειρος με αυτόν που έφτιαξε τη βόμβα του Εφετείου, με την Αντιτρομοκρατική να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον ίδιο «μάγειρα» εκρηκτικών μηχανισμών.

Αυτό που περιμένουν τώρα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι η ανάληψη ευθύνης. Γιατί σε περίπτωση που δεν γίνει η ανάληψη, τότε όλα είναι ανοιχτά. Δηλαδή, το σενάριο μίας νέας τρομοκρατικής επίθεσης. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η Αστυνομία περίμενε χτύπημα αλλά δεν μπορούσε να προβλέψει ποιος θα είναι ο στόχος.

Οι αστυνομικοί ήξεραν ότι «έμπειροι» του αντάρτικου πόλης εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται και μάλιστα έχουν τις ικανότητες για εντυπωσιακά χτυπήματα.

Η πρώτη εκτίμηση, σύμφωνα και με το υλικό από κάμερες ασφαλείας που συλλέγουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., είναι ότι στην τρομοκρατική επίθεση συμμετείχαν πέντε με επτά άτομα. Η πρώτη ομάδα είναι οι δύο άγνωστοι άνδρες που τηλεφώνησαν στην ιστοσελίδα zougla.gr και τον τ/σ ΑΝΤ-1 για να προειδοποιήσουν.

Η δεύτερη ομάδα είναι η επιχειρησιακή, τα άτομα δηλαδή που προσέγγισαν το σημείο και τοποθέτησαν το σακίδιο με τη βόμβα στο κιγκλίδωμα επί της Εθνάρχου Μακαρίου. Υπό διερεύνηση βρίσκεται εάν η επιχειρησιακή ομάδα αποτελούνταν από δύο ή τρία άτομα, τα οποία εκτιμάται ότι χρησιμοποίησαν το ασημί Opel που λίγο αργότερα βρέθηκε να φλέγεται στα Πετράλωνα.

Η τρίτη ομάδα είναι η υποστηρικτική, τα άτομα δηλαδή που θα παρέμβαιναν σε περίπτωση που η επιχειρησιακή ομάδα γίνονταν για κάποιο λόγο αντιληπτή. Εκτιμάται ότι ήταν δύο άτομα, οπλισμένα και έτοιμα για μάχη.

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία «ξεσκονίζει» όλους τους γνωστούς «παίκτες» του αντάρτικου πόλεως, καθώς τόσο ο κατασκευαστής της βόμβας ήταν έμπειρος, όπως και τουλάχιστον ένα από τα άτομα της επιχειρησιακής ομάδας, καθώς πρόκειται για χτύπημα υψηλής επικινδυνότητας.

Αλέξανδρος Καλαφάτης
Από το Blogger.