Header Ads

Η Tesla-quila του Ελον Μάσκ ξεσηκώνει πόλεμο με αυτούς που φαντάζεστε

Οι παραγωγοί τεκίλας του Μεξικού εξαπολύουν επίθεση στον δισεκατομμυριούχο διευθύνων σύμβουλο της Τesla, Έλον Μασκ, για το επικείμενο εγχείρημά του. Ο φιλόδοξος μεγιστάνας αναμένεται να κυκλοφορήσει το δικό του αλκοολούχο ποτό με την επωνυμία «Τεσλακίλα».

Ο Έλον Μασκ είναι ιδιαίτερα γνωστός για πρωτοποριακά έργα που κυμαίνονται από ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα και κατασκευή πυραύλων έως σήραγγες διέλευσης μεγάλης ταχύτητας.

Τώρα όμως φαίνεται πως επιχειρεί να αποτελέσει τροχοπέδη στη βιομηχανία τεκίλας αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο λόγος; Η ονομασία «Τεσλακίλα» δημιουργεί σύγχυση, εφόσον δεν πρόκειται για παραγωγή τεκίλας.

Aίσθηση προκάλεσε, όμως, ένα tweet του τον Οκτώβριο, στο οποίο ανήρτησε μια φωτογραφία με την επικείμενη «Τeslaquila» και το διαπιστευτήριο ότι πρόκειται για 100% Puro De Agave (μεξικάνικης τεκίλας).

Το ρυθμιστικό συμβούλιο Τεκίλας του Μεξικού (CRT) αναφέρει πως ο Μασκ πρέπει να συμμορφωθεί στις υπάρχουσες συνθήκες, αν αλλάξει γνώμη και τελικά επιχειρήσει να παράγει τεκίλα.

Tο CRT εξηγεί πως ένας από τους ρυθμιστικούς κανόνες που πρέπει να σεβαστεί όποιος θέλει να «φτιάξει» τη δική του τεκίλα είναι η παραγωγή του ποτού σε κάποια από τις επιτρεπόμενες πολιτείες της χώρας, δηλαδή τις Guanajuato, Jalisco, Michoacan, Nayarit ή Tamaulipas .

Ακόμη, πρέπει να συσχετιστεί με έναν εξουσιοδοτημένο παραγωγό τεκίλας και να ζητήσει εξουσιοδότηση από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Μεξικού, συνεχίζει το συμβούλιο.

Η εταιρεία Τέσλα ακόμα δεν έχει πάρει θέση στην «ανοιχτή επιστολή» του συμβουλίου. Η μάχη αναμένεται να συνεχιστεί, εφόσον φαίνεται να παραβιάζει τους «ιερούς» κώδικες του Μεξικό για το εθνικό τους ποτό. 

 Πηγή: Reuters 

Newsroom / HuffPost Greece
Από το Blogger.